‘The Walking Dead Board Game: The Best Defense’ komt eraan

the-walking-dead-board-game-best-defense_3dIn 2011 kwam het eerste deel van ‘The Walking Dead Board Game’ uit, gebaseerd op de gelijknamige tv-serie van AMC. Het vandaag aangekondigde ‘The Walking Dead Board Game: The Best Defense’ is wel een follow up, maar geen uitbreiding/vervolg op het eerste bordspel.

‘The Walking Dead Board Game: The Best Defense’ is een teamspel: In 12 rondes moeten de spelers (maximaal 4) zien te overleven, hun voorraden op peil en veilig houden tegen de massa’s zombies die wel een bite willen. Het speelbord wordt iedere speelronde wordt doormiddel van willekeur opgebouwd en de spelrondes worden beheerst door 48 Event Cards. De kans dat een exact dezelfde situatie zich twee keer voordoet achten de ontwerpers onmogelijk.

Hoewel het spel om teamwork gaat, is het net zo democratisch als in de tv-serie, elke ronde is er één speler de leider. Je kan het natuurlijk oneens zijn met deze, maar hier staat wel een prijs tegenover.

Het spel bevat:
100 Resource CardsThe Walking Dead Board Game: The Best Defense
48 Event Cards
80+ Game Tokens
6 Oversized Hero Cards
6 Character Pawns w/ bases
4 Oversized Location Tiles
9 Ulterior Motive Cards (For advanced players)
4 Dice
1 Rulebook

Aantal spelers: 1 – 4
Leeftijd: 15+
Spelduur: 30 – 45 minuten
Adviesprijs: $40,00

‘The Walking Dead Board Game: The Best Defense’ zal dit najaar in de Amerikaanse winkels liggen, de kans is groot dat hij dan ook bij speciaalzaken in de Benelux is te vinden/bestellen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “‘The Walking Dead Board Game: The Best Defense’ komt eraan”

Plaats een reactie