The Walking Dead seizoen 3 gaat 12 februari verder op FOXlife

The Walking Dead Poster 3.5In Amerika gaat het tweede deel van het derde seizoen van The Walking Dead van start op zondag 10 februari, maar de Nederlandse en Vlaamse fans hoeven niet lang te wachten totdat de laatste 8 afleveringen van het seizoen ook bij ons te zien gaan zijn. Op 12 februari start namelijk ook Foxlife reeds met het tweede deel van het derde seizoen. Voorafgaand aan de nieuwe aflevering wordt ook nog eens de laatste aflevering van het eerste deel uitgezonden.

In dit tweede deel maken wij ons op voor de grote clash tussen Rick Grimes en The Governor. Maar is Rick wel geschikt om de groep nog langer te leiden? De groep is namelijk hopeloos verdeeld en versplinterd geraakt, iedereen vraagt zich af of Rick niet gek is geworden en zelfs zijn eigen zoon trekt iedere beslissing in twijfel. Toch beseft Rick dat als men The Governor wilt verslaan dat iedereen aan hetzelfde zeel moet trekken. En om te overleven zal hij alles op spel moeten zetten, zelfs de menselijkheid van de groep.

Nieuwe showrunner
Ondertussen ook nog meedelen dat het vierde seizoen in handen van Scott Gimple komt te liggen. Met de beslissing voor het vierde seizoen kwam namelijk de melding dat Glenn Mazzara na dit derde seizoen opstapt als showrunner bij de reeks. Volgens bepaalde bronnen lag de moeilijke samenwerking met comic-bedenker Robert Kirkman aan de basis van de beslissing. Andere bronnen wijzen dan weer met een beschuldigende vinger naar Mazzara zelf die de productie van het derde seizoen niet onder controle had. Zo zou de productie een paar keer stilgelegd geweest zijn omdat Mazzara niet klaar was met de scripts en de voorbereidingen.

Scott Gimple kwam in de loop van het tweede seizoen aan boord van de reeks, net voordat Frank Darabont als showrunner aan kant werd geschoven. Hij schreef reeds enkele scenario’s voor de reeks in het tweede en derde seizoen. Toen Glenn Mazzara de nieuwe showrunner werd, duidde deze Scott Gimple aan als zijn rechterhand. Nu wacht Gimple de moeilijke taak om iedereen die meewerkt aan de reeks tevreden te houden en het langer uit te houden als showrunner dan zijn voorgangers.

Om ons alvast warm te maken voor het tweede deel van het derde seizoen van The Walking Dead heeft zender AMC een nieuwe trailer vrijgegeven.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “The Walking Dead seizoen 3 gaat 12 februari verder op FOXlife”

Plaats een reactie