The Walking Dead stopt in 2022, Daryl Dixon krijgt eigen spinoff en meer

De comics van The Walking Dead zijn al gestopt en nu heeft AMC aangekondigd dat de serie na het extra lange 11e seizoen ook zal stoppen. Maar dat is niet het einde van The Walking Dead, want naast de series Fear The Walking Dead en World Beyond The Walking Dead zullen er twee nieuwe spinoffs komen!

Extra afleveringen seizoen 10 en 11

Op maandag 10 oktober wordt de uitgesteld seizoensfinale van The Walking Dead 10 uitgezonden bij FOX om 21u00. Maar tijdens de San Diego Comic-con werd al aangekondigd dat dit seizoen nog 6 bonusafleveringen zal krijgen, waarmee het totaal op 22 komt. Deze zullen waarschijnlijk begin 2021 worden uitgezonden.

The Walking Dead Final Season Announcement

Ook het The Walking Dead seizoen 11 zal extra afleveringen bevatten. In plaats van de normaal 16 afleveringen worden er nu 24 afleveringen gemaakt. Deze worden volgens AMC gedurende twee jaar uitgezonden. Dit is niet gek, want dat brengt het totaal voor 2021 en 2022 op 30 afleveringen. De elke seizoen wordt normaal uitgezonden in twee delen van 8 afleveringen. Dus zal het schema er waarschijnlijk als volgt uit zien:

 • tot 5 oktober seizoen 10 deel B
 • begin 2021 seizoen 10 deel C (de 6 extra afleveringen)
 • herfst 2021 seizoen 11 deel A
 • begin 2022 seizoen 11 deel B
 • herfst 2022 seizoen 11 deel C

Meerdere spinoffs in ontwikkeling

The Walking Dead heeft al meerder tv-series. Fear The Walking Dead begint in oktober alweer aan het zesde seizoen. In Nederland is deze spinoff slecht te volgen. Op 5 oktober begint bij Amazon Prime Video het eerste seizoen van The Walking Dead: World Beyond. Deze laatste is een ‘limited series’, het zal twee seizoenen lopen en dan stoppen. Hieronder de nieuwe trailer!

The Walking Dead World Beyond "Future" Trailer

Daryl Dixon & Carol Peletier

De eerst volgende spinoff waar aan gewerkt wordt draait om Daryl (Norman Reedus) en Carol (Melissa McBride). Zij zijn de enige twee overlevenden vanuit het eerste seizoen van de tv-serie. Fans van de comic kennen het personage van Reedus niet eens en zijn een ander verhaal gewend rondom Carol. Het plan van deze spinoffwordt uitgewerkt door Scott M. Gimple (Dead-verse chief content officer) en Angela Kang (huidige The Walking Dead showrunner). AMC laat in het persbericht weten dat naar verwachting deze serie in 2023 wordt uitgezonden. Dit past mooi na het einde van de hoofdserie.

Tales of the Walking Dead

Daarnaast werk Scott M. Gimple ook aan de spinoff Tales of the Walking Dead. Dit zal een anthologieserie [ja, dit is werkelijk nu gangbaar Nederlands, red.] worden, elke aflevering vertelt een nieuw verhaal. Soms zullen we bekende personages gaan zien, maar ook zullen we compleet nieuwe mensen en locaties ontdekken. Er is niet bekend gemaakt wanneer deze serie zal gaan lopen, maar gezien World Beyond ook in 2023 zal eindigen zie ik daar Tales of the Walking Dead wel op volgen.

En nog meer…

“It’s been ten years ‘gone bye”, zegt Scott M. Gimple in het persbericht en refereert daarmee naar de naam van de eerste comic/aflevering. Hij bedankt natuurlijk alle fans en medewerkers van de serie en geeft aan dat ze nog lang niet klaar zijn met de wereld van The Walking Dead; “We have a lot of thrilling story left to tell on TWD, and then, this end will be a beginning of more Walking Dead — brand new stories and characters, familiar faces and places, new voices, and new mythologies. This will be a grand finale that will lead to new premieres. Evolution is upon us. ‘The Walking Dead’ lives.” Want naast de genoemde spinoffs geeft AMC in het persbericht aan dat Gimple aan nog meer ‘new and innovative projects‘ voor de zombiewereld werkt.

Tot slot: The Walking Dead Rick Grimes Movie

Om dit artikel dan compleet te maken mag ik natuurlijk de geplande film rondom Rick Grimes (Andrew Lincoln) niet vergeten. En dit plan staat nog, AMC werkt hiervoor samen met filmstudio Universal. Echter het nieuws is schaars, mogelijk heeft COVID-19 hier ook gezorgd voor vertraging. Maar als ik zo kijk naar alle data van de verschillende series, verwacht ik dat ook The Walking Dead Movie: Rick Grimes rond het einde van de hoofdserie in de bioscopen zal komen: eind 2022 of begin 2023.

Interessant artikel?

3 gedachten over “The Walking Dead stopt in 2022, Daryl Dixon krijgt eigen spinoff en meer”

 1. Jammer dat ik niet gewoon een “duimpje” kan geven aan een artikel.
  Want hoewel ik zelf redelijk klaar ben met TWD (de kwaliteit van het”Darabont” seizoen is nooit meer gehaald), vind ik dit wel een heel mooi, onderbouwd en uitgebreid artikel. : duimpje: dus 🙂

  Beantwoorden
 2. Tja. De show gaat nu naar de Commonwealth, wat een best matige afsluiter was voor de comics. En met Fear The Walking Dead heb ik nog geen sterk schrijfwerk gezien, wat origineel materiaal betreft. World Beyond ziet eruit als een spinoff welke vooral tieners als doelgroep heeft..

  Ik zie liever de Governor boeken verfilmd worden

  Beantwoorden

Plaats een reactie