Nieuwe ‘The Walking Dead’ vindt plaats Azië?

We hebben al veel geschreven over The Walking Dead comics, spin-offs op de gelijknamige tv-serie, games en meer. Maar rondom de boekenreeks gebeurt weinig. De eerste twee boeken de Robert Kirkman samen met Jay Bonansinga schreef werden vertaalt naar het Nederlands, maar voor deel 3 t/m 8 (en deel 1,5) moesten we de Engelse editie maar aanschaffen.
Deze week is er een nieuw boek aangekondigd: The Walking Dead: Typhoon. Dit keer is het verhaal geschreven door Wesley Chu.

The Walking Dead: Typhoon is het eerste verhaal uit de zombiereeks dat zich afspeelt in Azië, het begint een paar maanden na de grote zombie-uitbraak in China.

Zhu en Elena zijn leden van een ‘Wind Team’, welke er op uittrekken voor aanvullen van voedsel en materialen van hun nederzetting ‘Beacon of Light’. Elena komt uit Texas, maar kon door de zombie-uitbraak niet terugkeren naar de Staten en moet zich zien staande te houden in de voor haar vreemde cultuur. Wanneer Zhu Elena ontmoet is er liefde op het eerste gezicht. Ondertussen ontdekt Hengyen, hoofdbeveiliging van Beacon of Light, dat er een groep van een miljoen walkers zich naar de nederzetting verplaatst. Het krijgt al snel de bijnaam ‘a Typhoon of Walkers’.

The Walking Dead: Typhoon verschijnt 1 oktober bij Skybound Books, daar kun je ook het eerste hoofdstuk lezen. Ik verwacht niet dat er een Nederlandse vertaling aan zit te komen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie