Thema’s en highlights komende Imagine Fantastic Filmfestival 2023

Imagine Fantastic Film Festival licht een tipje van de programmatie-sluier op met de aankondiging van de speciale thema’s en enkele bijzondere filmtitels. Het programma LAB RATS! is een hommage aan invloedrijke cinema en mythen uit Hong Kong. Imagine vindt dit jaar plaats van 26 oktober t/m 5 november in FilmHallen en LAB111 in Amsterdam.  

Tot de verbeelding sprekende programmering
Tijdens het 10-daagse fantastische filmfestival biedt Imagine Fantastic Film Festival het nieuwste, beste en meest bijzondere op het gebied van sciencefiction, fantasy, horror en aanverwante genres. In het algemene programma is in het Giallo-genre Dark Glasses (2022) van de legendarische regisseur Dario Argento te zien. Daarnaast komen heksen en modellen voorbij in Lux Æterna (2019) van Gaspar Noë en vertoont Imagine het in Farsi gesproken crime-drama Holy Spider (2022) van Ali Abbasi en het lang verwachte vervolg op de Zuid-Koreaanse sci-fi thriller The Witch Part 2 (originele titel: Manyeo2: Lo go) (2022) van Park Joon-Hung.

Mythen van de Wereld: Hong Kong
In het programma met een landenfocus, Mythen van de Wereld, staat dit jaar een mythische stad centraal: Hong Kong. De unieke smeltkroes die de stad is, laat Imagine zien aan de hand van vijf films in vijf genres uit vijf verschillende decennia. Het festival biedt fameuze Hong Kong Cinema-titels aan zoals het bloedstollende Dream Home (2010) van Pang Hon-Cheung, een 4K restoratie van de ultieme crime-thriller Infernal Affairs (2002) van Alan Mak, muzikale filmgeschiedenis met The Wild Wild Rose (1960) van Wong Tin-Lam en nog veel meer bijzondere cinema-geschiedenis.

LAB RATS!
Ter ere van de geschiedenis van LAB111 en de langdurige verwantschap tussen fantastische fictie en gekke wetenschap, viert LAB RATS! menselijke experimenten met klassieke films, nieuwe releases, Q&A’s, games, kunst en meer. Van body horror tot bio hacking, LAB RATS! richt zich op de dood, het leven en alles daar tussenin. Titels die onder meer voorbijkomen zijn de sciencefiction comedy Brian and Charles (2022) van Jim Archer, Peter Strickland met de gastro-horror-comedy Flux Gourmet (2022) en de Japanse body horror klassieker Tetsuo II: The Body Hammer (1992).

Zeeduivel
Imagine Fantastic Film Festival heeft met een nieuwe look een logo dat tevens de mascottevan het festival is. Het beeldmerk van de zeeduivel past perfect bij het genrefestival vanwege de associatie met de mysterie van de deep sea. Een ‘weird’ monsterlijk, bijna mythologisch wezen en de reflectie van de ‘diepte’ dat het festival programma biedt.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie