Thomas Olde Heuvelt wint als eerste Nederlandse schrijver Hugo Award

thomas-olde-heuveltDe Nederlandse schrijver Thomas Olde Heuvelt heeft afgelopen weekend de Hugo Award in de categorie korte fictie gewonnen voor zijn verhaal ‘The Day the World Turned Upside Down’. De Hugo Awards zijn wereldwijd de oudste en meest prestigieuze literaire prijzen voor sciencefiction en fantasy. Het is de eerste keer dat een Nederlander wint, en tevens de eerste keer dat een van oorsprong niet-Engelstalig verhaal in de prijzen valt. In 2013 was hij ook in deze categorie genomineerd. Eerder winnaars in deze categorie zijn onder andere Isaac Asimov, Roger Zelazny en George R. R. Martin.

Het verhaal is nog niet in het Nederlands verschenen, maar valt wel volledig te lezen op de website van Lightspeed Magazine.

Filmstudio Warner Bros werkt momenteel aan een televisieserie gebaseerd op HEX, een thriller over een klein Nederlands stadje anno nu dat gebukt gaat onder de vloek van een in de zeventiende eeuw veroordeelde heks. Momenteel werkt Olde Heuvelt aan een nieuw boek, dat medio 2016 zal verschijnen bij Luitingh-Sijthoff.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Thomas Olde Heuvelt wint als eerste Nederlandse schrijver Hugo Award”

  1. Heb ‘de ‘hype’ rondom deze auteur nooit zo begrepen. Ik heb een tweetal boeken van hem gelezen en vond ze (eerlijk gezegd) niet al te geweldig. Gaat het hier dan toch om de presentatie van de auteur in plaats van zijn of haar schrijverskwaliteit? Er zijn namelijk zoveel Nederlandse en buitenlandse auteurs in dit genre die zoveel beter zijn. Jammer dat deze schrijvers dan gemist worden….

    Beantwoorden

Plaats een reactie