Thomas Olde Heuvelt werkt aan nieuw boek: ORAKEL

Thomas Olde Heuvelt maakt als de ‘Nederlandse Stephen King’ al sinds 2002 een naam in het internationale horrorcircuit. Deze week werd er een tiptje van de sluier opgelicht van zijn nieuwste boek: Orakel!

Op een mistige winterochtend zien Luca Wolf en Emma Reich een achttiende-eeuws zeilschip in een bollenveld bij de duinen liggen. Orakel, staat er op de achtersteven. Het ligt er, in alle opzichten, verkeerd. Emma kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat het luik op het hellende dek binnen. Niemand ziet haar ooit nog terug. Luca blijft verbijsterd achter: hij wilde haar wel achterna gaan, maar iets hield hem tegen. De uitdrukking op haar gezicht toen ze door het luik ging, heeft hem bang gemaakt…

Niet veel later zijn er elf mensen verdwenen, worden Luca en zijn moeder afgesloten van de wereld vastgehouden in een beveiligde instelling en staan de geheime diensten voor een raadsel. Alles moet uit de kast worden getrokken om een mediastorm te voorkomen. Maar als men graaft in een ver verleden om het mysterie van de Orakel te ontrafelen, ontdekt men dat het schip een voorbode is van iets onheilspellends. Iets dat ons aller toekomst op het spel zet.

https://www.instagram.com/p/CBdVu2-gHia/

Olde Heuvelt veroverde met zijn eerdere werk niet alleen Nederland, maar ook de internationale markt. Hij won in 2015 de Amerikaanse Hugo Award voor The Day The World Turned Upside Down, origineel De vis in de fles, en vond ongekend succes in de VS met zijn horrorthriller HEX (2013). Ook meneer King zelf tweette erover: “This is totally, brilliantly original.” Olde Heuvelts meest recente werk is Echo uit 2019.

Orakel verschijnt 21 januari 2021 in Nederland en België! Het boek is nu te reserveren.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

6 gedachten over “Thomas Olde Heuvelt werkt aan nieuw boek: ORAKEL”

  1. Tot mijn schande moet ik zeggen dat ik nog niets van hem heb gelezen. Maar dit verhaal klinkt intrigerend. Als ik weer “bij ben” met alles wat ik nog heb staan, ga ik toch eens wat van meneer Olde Heuvel aanschaffen. Zo’n Hugo krijg je niet zomaar….

    Beantwoorden

Plaats een reactie