Through the wormhole with Morgan Freeman – Is a zombie apocalypse possible?

‘Through the wormhole’ is een Amerikaans populairwetenschappelijke programma dat sinds 2010 wordt uitgezonden. Elke aflevering staat er een wetenschappelijke thema centraal dat door geleerden wordt toegelicht aan de hand van theorieën en onderzoeken. Morgan Freeman is de host van het programma, en is daar met zijn diepe, hypnotiserende stem uitermate geschikt voor (die man zou voetbal nog interessant maken, maar dat terzijde). De afgelopen vier seizoenen werden onderwerpen besproken zoals zwarte gaten, tijdreizen, buitenaards leven, leven na de dood, het zesde zintuig, parallelle universums, robots, god en het tot leven wekken van de doden. In het vijfde seizoen worden zombies toegevoegd aan deze lijst.

Hondsdolheid mag natuurlijk niet ontbreken
Hondsdolheid mag natuurlijk niet ontbreken

In ‘Is a zombie apocalypse possible?’ worden verschillende aspecten van een zombie-pandemie behandeld. Het ebolavirus dat nu zoveel slachtoffers maakt, komt aan bod omdat het van vleermuizen overgedragen kan worden op mensen (klaarblijkelijk hebben onze cellen bepaalde moleculaire overeenkomsten, maar de vampierliefhebbers onder ons wisten dat al). Er wordt ook aandacht besteed aan hondsdolheid, een virus dat de drager agressief en gevaarlijk maakt.

Vleermuizen dragen ziektes over op mensen
Vleermuizen dragen ziektes over op mensen

Heel interessant is het onderdeel over hersenmanipulatie waarbij een op afstand ‘bestuurbare’ kakkerlak te zien is. Hoewel de toon grotendeels serieus is, mag je het hier en daar ook met een korreltje zout nemen. Het onderdeel waarin Robert Smith? (het vraagteken gebruikt hij bewust, om verwarring met de zanger van The Cure te voorkomen) uitlegt hoe je het beste een zombie uitschakelt is daar een goed voorbeeld van.

Een op afstand bestuurbare kakkerlak
Een op afstand bestuurbare kakkerlak

“Is a zombie apocalypse possible?” is op zondag 19 oktober om 20:00 op Discovery Science  te zien, het wordt daarna nog diverse malen herhaald.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Through the wormhole with Morgan Freeman – Is a zombie apocalypse possible?”

Plaats een reactie