Tim Burton grapt en blijft geheimzinnig over Beetlejuice 2

We meldden eerder al dat Beetlejuice 2 een (vooral door fans en pers) gewenst project is binnen het drukke schema van Tim Burton. Nu de regisseur ter promotie van zijn nieuwste werkstuk Dark Shadows (recensie) de wereld rondreist, stelt vrijwel elke journalist hem een vraag naar dat project. Ook MTV deed een gooi, combineerde het met vaste waarde in het Burton universum Johnny Depp en dit gebeurde er:

Voor de duidelijkheid, de genoemde Jeffrey Jones was de acteur die in de originele Beetlejuice de rol op zich nam van Charles Deetz, de vader van het gezin dat in het huis komt wonen waar het daar residerende geestenechtpaar hen maar niet uit weet te jagen. Zodoende roepen ze de hulp van plaaggeest Betelgeuse in. Enfin, interessanter is het dat Burton behalve met de promo van Dark Shadows momenteel ook al de boer op is met de animatieremake van zijn eigen Frankenweenie, de film over een jongetje dat zijn hondje verliest bij een auto ongeluk en die het diertje weer tot leven wekt als een jonge Frankenstein.

Frankenweenie gaat pas in oktober draaien, maar hij heeft geselecteerde Amerikaanse pers de eerste 25 minuten al laten zien. Wat opvallend is aan de film is dat Burton voornamelijk werkt met mensen die niet eerder in zijn films zaten. “Bij animatie gaat het om de stemmen, die moeten gewoon goed zijn”, zo vertelt Burton in een uitgebreid interview met ShockTillYouDrop.com. “Met Martin Short en Catherine O’Hare zat ik zo goed, dat ik hen meteen drie stemmen elk heb laten doen. Ze brengen een fantastische energie met zich mee. Daarnaast heeft Winona Ryder een stemrol. Ik had haar lang niet gezien (de laatste samenwerking met Burton was Edward Scissorhands uit 1990 – red.) dus om dan weer met zo iemand te werken, maar een persoonlijk project als dit nog persoonlijker.”

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

In het complete (en erg interessante) interview met ShockTillYouDrop.com zat ook weer de onvermijdelijke Beetlejuice 2 vraag. En ook hier weer wimpelt Burton ‘m effectief af. Iets zegt ons dat die film er misschien wel nooit gaat komen…

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie