TNT wil Frankenstein tot leven wekken

De Amerikaanse kabelzenders zetten zwaar in op de horrorreeksen. De afgelopen week startte zowel het derde seizoen van The Walking Dead als het tweede seizoen van American Horror Story in Amerika en beiden braken alle records voor hun eigen zender. De openingsaflevering van het derde seizoen van The Walking Dead is met 10,9 miljoen kijkers zelfs de best bekeken aflevering van een dramareeks op een gewone Amerikaanse kabelzender ooit. Geen wonder dus dat andere Amerikaanse zenders ook hun graantje van de horrorhausse willen meegenieten. Bij kabelzender TNT zoeken ze daarvoor nu hun inspiratie bij het Frankenstein-verhaal.

De zender heeft namelijk laten weten dat het samen met Lionsgate Television en 1019 Entertainment werkt om een Frankenstein-serie te ontwikkelen. Daarbij grijpen ze niet terug naar het oorspronkelijke verhaal van Mary Shelley, maar wel naar de boeken van Dean Koontz, die een hedendaags vervolg maakte op de literaire klassieker.

De reeks speelt zich af in het hedendaagse New Orleans waar Victor Helios en zijn monster elkaar terug ontmoeten. Beiden dachten ze elkaar hadden vermoord na hun strijd op de Noordpool, maar 200 jaar later blijkt dat niet echt de waarheid te zijn. Het monster wist te overleven, terwijl Victor berustte op de wetenschap om zichzelf in leven te houden. Geen van beide weet dat de andere nog leeft. Maar dan komt Victor weer tot leven en ontwikkelt hij een nieuw ras van vreemde schepsels die zijn bevelen opvolgen. Wanneer zijn vorig monsterlijke creatie hier lucht van krijgt, reist deze naar New Orleans om zijn 200 jaar opgekropte woede bot te vieren op zijn maker Victor en de stad New Orleans in een nieuwe epische strijd tussen beiden.

De vijf boeken van Dean Koontz zijn ondertussen alles tezamen wereldwijd al meer dan 450 miljoen keer over de toonbank gegaan. De auteur had de verhalen oorspronkelijk bedacht voor een film die samen met Martin Scorsese gemaakt zou worden en waaruit daarna dan een serie zou volgen. Maar die plannen gingen in 2004 niet door, waarna hij de verhalen dan maar in boekvorm vertelde.

Nu krijgen de verhalen een tweede kans bij de Amerikaanse kabelzender TNT. Daar zal Dean Koontz samenwerken met Dracula-, Contact- en Hook-scenarist James V. Hart en diens zoon Jake.

Of de serie er uiteindelijk komt, is natuurlijk nog koffiedik kijken omdat de reeks in een ontwikkelingsfase zit. Dat zal moeten leiden tot een eerste scenario en een draaiboek voor hoe de serie eruit zal zien. Op basis daarvan zal TNT dan beslissen of er een pilootaflevering mag gedraaid worden of niet. En indien er groen licht gegeven wordt voor een pilot zal de zender die nadien ook eerst evalueren voor de reeks op het scherm kan komen.

Interessant artikel?

1 gedachte over “TNT wil Frankenstein tot leven wekken”

Plaats een reactie