Top 10 horrorfilms voor een geslaagde date

Je kent het wel. Je ontmoet een leuk meisje/jongen, hebt vaak genoeg met elkaar koffie gedronken om 3 nachten wakker te liggen, en je wilt een keer samen naar de film. In het donker eindelijk eens anderhalf uur niet praten over het belang van goede communicatie in een relatie, of over haar/zijn 10 laatste exen. Met de schrikmomenten als ideaal excuus om elkaar om de nek te vliegen.

Maar horror is over het algemeen geen ideale keuze voor een date-movie. Tenzij je met een gelijkgestemde op stap gaat natuurlijk, maar we gaan hier uit van een date met iemand voor wie Beauty And The Beast eigenlijk al te eng is. Behalve het afschrikken van een toekomstige (bed)partner met te bizarre beelden is er nog een groot nadeel. Meestal is het juist het vrijende koppel dat als eerste de dood vindt, en het is maar de vraag of dat een handig signaal is. Met steeds vaker een ruime keuze aan horror in bioscoop en op tv. Een romantische top 10 van date-horror-movies.

10. A Nightmare On Elm Street

Simpel, na het zien van deze film durft je date niet meer te slapen, en al helemaal niet alleen.

Original Nightmare on elm street trailer

9. My Bloody Valentine

Hiermee weet je in ieder geval zeker dat je mogelijke geliefde nooit, maar dan ook nooit zal vergeten om je een kaartje te sturen met Valentijnsdag.

My Bloody Valentine (1981) - Official Trailer

Maar als moordende mijnwerkers je date in vuur en vlam zetten, kies dan voor de Nederlandse Sl8n8.

Victoria Koblenko en Kürt Rogiers in SL8N8

8. American Psycho

Let op, dit werkt alleen wanneer je op date gaat met iemand die werkt op de Amsterdamse Zuid-As of een vergelijkbare buurt vol financiële instellingen. Anders slaat de grap over “murders and executions” in plaats van “mergers and acquisitions” natuurlijk dood.

American Psycho Trailer

7. From Dusk Till Dawn

Heerlijk over the top, met Salma Hayek en George Clooney voor het geval de rest van de film je date totaal niet kan boeien. En mocht je date een groot liefhebber van dieren zijn, bingo. Met een mega slang en een paar honderd vleermuizen kun je niet stuk.

From Dusk Till Dawn Trailer HD

6. The Lost Boys

Ik weet het, hardcore horrorfans doe ik hiermee pijn, maar iedereen heeft zijn jeugdzonden. Twintig jaar voor Twilight werden romantiek en vampieren al aan elkaar verbonden. En wanneer je date “People Are Strange” mee neuriet tijdens de opening weet je meteen dat je goed zit.

The Lost Boys Movie Trailer

5. Shaun Of The Dead

Er alles voor over hebben om je (ex)geliefde te redden, dat is een goede insteek voor een date, toch? Tenzij je hiermee bij jezelf of je date romantische gevoelens oproept voor eerder genoemde ex’en, dan had je toch beter voor een andere film kunnen kiezen.

Shaun Of The Dead Trailer HD

4. An American Werewolf In London

Als film vooral omdat ik hem zelf alweer veel te lang niet gezien heb. Maar er zit in ieder geval een scene in die zich afspeelt in een bioscoop, dus, tja. En goed voor een date omdat het de perfecte voorzet is voor de vraag “Zullen we een weekendje naar Londen gaan?”. Zorg dus dat creditcard, tandenborstel en een zilveren kogel in je binnenzak zitten.

An American Werewolf in London Trailer

3. Zombieland

“Nee echt, het gaat niet over zombies, echt niet. Het is met die ene, je weet wel, uit Cheers”. Kom op, er is toch weinig dat zo duidelijk zegt “ik vind je wel heel erg leuk” dan kijken hoe iemand gered wordt uit de klauwen van een zombieficeerde clown.

Zombieland Official Trailer #1

2. Rosemary’s Baby

Voer voor een goede discussie, toch weer, over het belang van goede communicatie in een relatie. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor Barbie’s Baby, ook horror.

Rosemary's Baby (1968) Trailer - Modernized

1. The Cabin In The Woods

Altijd goed om te weten, SPOILER, dat je het niet zo nauw hoeft te nemen met maagdelijkheid om toch als virgin het einde te halen.

Cabin in the Woods (2012 Movie) - Official Trailer - Chris Hemsworth & Jesse Williams

Wat is jouw ideale datehorrormovie?

De bovenstaande top 10 is natuurlijk geheel persoonlijk. Dus daarom meteen aan de bezoekers van De Nachtvlinders de vraag: Wat is jouw ideale datehorrormovie, en waarom?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Top 10 horrorfilms voor een geslaagde date”

Plaats een reactie