Top 5 happy horror op Blue Monday

Het is vandaag Blue Monday, naar het schijnt de meest deprimerende dag van het jaar. De feestdagen zijn achter de rug, vakanties nog ver weg (verder dan ooit op dit moment!) en de dagen donker. Hou je van horror, maar heb je geen zin om nog somberder te worden? Check dan mijn top vijf van horror waar je vrolijk van wordt, mét happy ending!

5. Housebound (2014)

In Housebound krijgt Kylie na een mislukte poging tot diefstal huisdetentie in haar ouderlijk huis opgelegd als straf. Je kon haar niet harder straffen; ze wordt namelijk gek van haar moeder. Een lieve vrouw, maar ze houdt vol dat het spookt in huis. Kylie doet het af als dom bijgeloof, tot ze zelf ook onverklaarbare gewaarwordingen begint te ervaren. Is haar moeders gekte erfelijk, of gebeuren er echt vreemde zaken in het huis? Ik hou van het Nieuw-Zeelandse sausje over Housebound, en het is een even spannende als grappige film met een warm hart.

4. Idle Hands (1999)

Ken je het oude gezegde ‘ledigheid is des duivels oorkussen?’ Oftewel, van niks te doen hebben komt ellende. Daar is een hele film aan gewijd! Idle hands gaat over Anton, een permanent stonede nietsnut die zijn tijd maar wat verdoet met zijn vrienden. Met Halloween wordt hij wakker en zijn zijn ouders vermoord- zijn vrienden volgen niet veel later. Wat blijkt? Zijn rechterhand is bij gebrek aan een beter doel bezeten geraakt, en begaat op eigen houtje allerlei moorden. Zelfs de hand afhakken helpt niet, en samen met zijn vriendinnetje, ondode vrienden en een priesteres gaat Anton de strijd aan met zijn duivelse hand. Idle Hands liftte mee op de stroom teen movies na American Pie, en is een leuke mix van dat soort komedies en horror.

3. Ready Or Not (2019)

Ik ben aardig fan aan het worden van Samara Weaving inmiddels, na films als The Babysitter 1 en 2, Guns Akimbo en Bill & Ted Face the Music. Ook in Ready Or Not is ze weer goed op haar plek als bruid Grace die in een goed blaadje wil komen bij haar steenrijke schoonfamilie. Als onderdeel van haar huwelijksnacht moet ze in een wreed spel de nacht en haar schoonfamilie zien te overleven, die jacht op haar maakt op hun landgoed. Maar je moet Grace niet onderschatten.. Ready Or Not past goed in het rijtje van The Babysitter qua humor en geweld. Als je die laatste leuk vond, moet je Ready Or Not zeker kijken!

2. The People Under The Stairs (1991)

Ik was nog maar een klein meisje toen The People Under The Stairs voor het eerst zag, en deze Wes Craven klassieker is me altijd bijgebleven. Ik vond hem toen heel eng, maar het happy end waarin iedereen krijgt wat ze verdienen maakte veel goed. In The People Under The Stairs breekt een jongetje, Fool, in bij het herenhuis van de gemene huisbazen van zijn arme buurt. Het zijn een krankzinnige broer en zus die een meisje als hun dochter gevangen houden en mishandelen. Fool weet ternauwernood te ontsnappen, en keert later met familie terug om het meisje te bevrijden. Maar er zijn nog meer griezels die zich in het huis verschuilen. Waar zouden die nu zitten? Jordan Peele, bekend van Get Out en Us, gaat een remake maken van The People Under The Stairs. Hopelijk maakt daar ook het ‘gimp suit’ deel van uit.. Ik kan niet wachten!

En de Blue Monday happy horror nummer 1 is…

6 gedachten over “Top 5 happy horror op Blue Monday”

  1. Mijn all time favorite komische horror film is “Return of the Living Dead” uit 1985. Een zombiefilm met heerlijke gore en heerlijke humor. Met als favoriete quote: “Send more paramedics” (gesproken door een zombie in een radio van een ambulance) 🙂
    Ook erg leuk is “Tucker & Dale vs Evil” waarbij twee slome rednecks ten onrechte worden aangezien voor bijlmoordenaars.
    En “Pride & Prejudice & Zombies” waarbij een romantisch, op het bekende boek van Jane Austen gebaseerd, kostuumdrama wordt gecombineerd met heerlijke zombie actie.

    Zo en nu zet ik “Blue Monday” van New Order maar weer op en daarna “I don’t like Mondays” van The Boomtown rats 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie