Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Hebben jullie ook zo’n zin in Halloween? Voor menig horrorliefhebber de ‘feestdag’ van het jaar. Pompoenen versieren en uitsnijden, lampions ophangen, themafeesten bezoeken, etc. Dat is tenminste wat er allemaal afgelopen  weken op de planning stond. Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en heb een Top 5 samengesteld met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.

5. A Nightmare Before Christmas

Deze Disney-film staat zowel in mijn Halloween lijstje als mijn kerstlijstje. De animatiefilm met Stop-Motion techniek van Tim Burton stampt al weer uit 1993. Deze film heeft overigens weinig met horror te maken, maar de Halloweensfeer die de film uitademend is natuurlijk geweldig. Jack Skellington is de ‘Pumpkin King’ van Halloween Town. De kerstman van de kerst dus eigenlijk. Hij is een kei in het bang maken van mensen. Als hij op een dag wandelen door het bos een boom tegenkomt blijkt dit een doorgang naar Christmas Town. Jack besluit dan dat hij na jaren Halloween te hebben gevierd nu eindelijk eens kerst wil meemaken.

Met de muziek en liedjes van componist Danny Elfman en de leuke karakters als Oogie Boogie, Dr. Finklestein en natuurlijk Jack Skellington is A Nightmare Before Christmas een leuke film voor de hele familie om Halloween mee te beginnen.
[bol titel=”A Nightmare Before Christmas”]

Op 4: The Crow >>>

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Top 5 sfeervolle Halloweenfilms”

  1. Halloween III heb ik nog nooit gezien! Misschien moet ik die maar es gaan kijken vanavond. Nightmare before x-mas blijft natuurlijk leuk 🙂 Maar die kijk ik meestal meer met… kerst.

    Beantwoorden

Plaats een reactie