Top 5: Verhuizen

De een doet het misschien twee keer in zijn leven de ander moeten het om de drie maanden. Verhuizen is geen pretje! Maar uiteindelijk ga je naar het huis van je dromen en dan moeten alle zorgen voor de sneeuw opgelost zijn. Maar dan gebeuren er stukje bij beetje gekke dingen in je huis, was dat de wind? Je verbeelding?

In deze top 5 verhuizingen die niet goed afliepen:

Insidious

Insidious is een film van de regisseur James Wan en komt uit 2010.

Josh en zijn vrouw Renai zijn net verhuist met hun drie kinderen (Dalton, Foster en Cali) in een heel mooi groot huis. Wanneer Dalton op avontuur gaat op zolder, valt hij hard van de trap en raakt in coma. De doktoren weten niet hoe het kan en hij word thuis verzorgt. Na drie maanden merkt Renai vreemde verschijnselen in huis. Ze overtuigt Josh om weer te verhuizen, waar ook weer creepy dingen gebeuren. Ze roepen de hulp in van Elise, een paranormaal onderzoekster. Elise helpt de familie en komt er achter dat het niet aan het huis ligt maar aan Dalton zelf. Dalton en zijn vader zijn “astrale projectors” ze kunnen in hun slaap uit hun lichaam stappen. De herinneringen wat Josh hieraan heeft hij verdrongen. Dalton is tijdens het verlaten van zijn lichaam zo ver gegaan dat hij verdwaalt is in een dimensie genaamd ” the further” waar helse entiteiten hem willen houden. Josh word in trance gehouden door Elise en gaat Dalton opspeuren. Wat Josh niet weet is dat het een hele enge spannende tocht gaat worden en een niet gewilde souvenir meeneemt uit “the further”

Insidious heeft inmiddels vier delen.

The Conjuring

The Conjuring is wederom een film van James Wan en komt uit 2013. Het is gebaseerd op getuigenissen van paranormaal onderzoekers Ed en Lorraine Warren.

De familie Perron verhuist in 1971naar een heel mooi groot huis in Harrisville. Het huis blijkt niet zonder verassingen. Vrijwel meteen na hun verhuizing waren er vreemde gebeurtenissen, ze waren vrij onschuldig zoals: met spullen die niet op hun plek stonden en gekke geluiden, het word een regelrechte nachtmerrie. Moeder Carolyn besluit dat het klaar is en zoekt de Warren’s op met de grote vraag om hulp. Gelukkig komt het stel langs om het gezin en het huis te onderzoeken en Lorraine voeld dat het niet pluis is in huis. Na heel wat achtergrond onderzoeken komen Ed en Lorraine er zit er wat er allemaal is gebeurd in het huis en het is geen goed nieuws. Ed en Lorraine vertellen dat het huis een exorcisme moet, om al dat slechte te stoppen. De Warren’s moeten al hun skills en krachten bij elkaar roepen om de bron van al dat kwade te stoppen, zodat niet nog met dood en kapot gaat.

The Conjuring kreeg een prequel en een paar spin-offs.

Sinister

Sinister komt uit 2012 en er zijn twee delen van.

De familie Oswalt verhuizen naar een mooie woning met een grote tuin. Ellison, schrijft boeken over waargebeurde politiezaken. Hij heeft moeite om een nieuw verhaal te vinden. In het huis waar ze naar toe zijn verhuist is het gezin wat ervoor woonde, helemaal uitgemoord. Ellison en zijn gezin komen daar later pas achter. Tijdens het opruimen van de spullen vind hij een doos met videobanden waar gezinnen op staan die op dat moment een brute dood tegemoed gaan. Hierdoor krijgt hij inspiratie voor een nieuw boek. Hij doet onderzoek naar alle moorden en blijkt dat alles terug leidt naar de jaren 60. Ellison is als de dood dat zijn familie nu de volgende op de lijst is.

The Haunting in Connecticut

A Haunting in Connecticut komt uit 2009 en is geregisseerd door Peter Cornwell.

De familie Cambell moet gaat verhuizen dichtbij een kliniek omdat hun oudste zoon wordt behandeld voor kanker. Ze krijgen steeds meer ervaring met gewelddadige en onverklaarbare gebeurtenissen in huis. Sara en Peter schrijven het af op de stress door de omstandigheden. Maar dan blijkt het huis een voormalig mortuarium te zijn met een duister verleden. Het terroriseren wordt steeds erger en ze roepen er een priester bij om het kwade weg te jagen en dat lukt succesvol te gaan maar, dat komt het erger terug als hoe het was.

The Intruder

The Intruder is een film uit 2019 en is geregisseerd door Deon Taylor.

Het jonge echtpaar Annie en Scott zijn samen bezig om een begaan op te bouwen maar dat gaat niet zo makkelijk. Annie zorgt voor een oudere man in een mooi landhuis en komt plotseling te overlijden. Met toeval heeft hij Annie op zijn erfenis staan en krijgt zij dat huis. Ze zijn net verhuist en opeens komen er allemaal mensen langs die interesse hebben in dat huis en daar hebben hun geen oren naar. Op een dag komt de vorige bewoner langs en bemoeit zich met alles op het landgoed, ze sturen hem weg en hij wordt steeds vervelender. Steeds vaker komt hij onaangekondigt langs en Annie en Scott blijven vriendelijk ook al willen ze hem echt niet meer in de buurt hebben. Steeds meer rare gebeurtenissen zijn er aan de hand en het echtpaar doen onderzoek naar de vorige bewoner waardoor, ze voor hun leven moeten vechten.

Meer?

We hebben nog meer films gevonden met dit onderwerp.

  • The gift
  • The Open house
  • The Amityville Horror
  • The Messengers

Dus onze tip is: Ga niet verhuizen of doe goed onderzoek naar de woning, je zal zo maar een paar ongevraagde huisgenoten erbij hebben.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie