Del Toro en Cameron samen voor Lovecrafts ‘At The Mountains Of Madness’

Al enige tijd wil Guillermo del Toro het boek At The Mountains Of Madness van H.P. Lovecraft uit 1931 verfilmen, zo zei hij vorig jaar: “”Next year will start R&D on my lifetime commitment At The Mountains Of Madness”. De regisseur had het tot nu toe simpelweg te druk, maar nu hij The Hobbit heeft laten vallen heeft hij tijd over en kan hij die belofte van afgelopen jaar tot uitvoering brengen.

Volgens Deadline New York gaat niemand minder dan James Cameron de film produceren voor Universal Studio’s, in 3D uiteraard. Volgens Deadline zal voorbereiding binnen enkele weken beginnen en de opnames in 2011 starten. De twee zijn al tijden bevriend, dus het gerucht is niet onwaarschijnlijk, toch is er nog geen officiele bevestiging. Guillermo del Toro werkt nu als schrijver aan Disney’s live-action 3D horrorfilm Haunted Mansion en heeft daarnaast nog prima ruimte om op de regisseurstoel te gaan zitten.

mountain of madness boekHet verhaal van H.P. Lovecraft gaat over een expeditie naar Antarctica, een fascinatie van de schrijver, waar ze een gruwelijke ontdekking doen die verwijst naar de werkelijke oorsprong van de mensheid en leidt naar oude goden van een andere planeet. Deze goden zijn echter niet blij dat ze gestoord worden.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie