Scouts worden opgejaagd in trailer Belgische horror ‘Welp’

We hebben hier op De Nachtvlinders natuurlijk een kopje voor Nederlandse horrorfilms, maar qua Belgische titels hebben we niet veel aan te bieden. Gelukkig lijken onze zuiderburen met de horrorfilm ‘Welp’ dit in één keer goed te maken. Dit weekend is de trailer ervan vrijgegeven en deze is veel belovend!

CUB (WELP) - Official Trailer [HD]

Welp-posterWelp is een horroravontuur waarin Sam, een fantasierijke, wat in zichzelf gekeerde welp, op scoutskamp vertrekt naar de Ardennen. Eenmaal aangekomen in het bos, merkt Sam al snel dat er iets niet pluis is: hij ontdekt ondermeer een mysterieuze boomhut, bewoond door een verwilderd, gemaskerd boskind, Kai. De andere welpen en leiding hebben echter geen oren naar zijn Sam’s avonturen: de jongen vertelt wel vaker straffe verhalen, en bovendien heeft leider Peter het te druk met te flirten met foerierster Jasmijn, dik tegen de zin van hoofdleider Kris. Alleen Sam lijkt te beseffen in wat voor gevaarlijke situatie de scouts zich bevinden: Kai blijkt namelijk slechts het hulpje van De Stroper, een lokale psychopaat die het bos rondom het scoutsterrein heeft bezaaid met dodelijke vallen

Welp (Engelse titel: Cup) is geregisseerd door Jonas Govaerts die in 2009 de Gouden Mélies won voor zijn korte film ‘Of Cats & Women‘. Hij maakte meerdere korte films en werkte mee aan tv-series, maar ‘Welp’ wordt zijn speelfilmdebuut. De hoofdrollen zijn voor Evelien Bosmans, Stef Aerts en Titus De Voogdt, terwijl het camerawerk wordt gedaan door Rundskop’s Nicolas Karakatsanis.

welp-cup

Op 10 september beleeft de film zijn wereldpremière in Toronto en met Halloween draait de film in de Belgische bioscopen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Scouts worden opgejaagd in trailer Belgische horror ‘Welp’”

  1. De beschrijving van de film maakt me niet heel enthousiast, want daar krijg ik een beetje een “het zal wel”-gevoel bij, maar de trailer ziet er wel gaaf uit. Hopen op een positieve verrassing 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie