Trailer Byzantium (Neil Jordan)

byzantium_20000223_st_4_s-lowByzantium gaat over de twee mysterieuze vrouwen Clara en Eleonor, die toevlucht zoeken in een reeks van verlaten hotelresorts aan de Engelse kust. Clara (Gemma Arterton) ontmoet de verlegen Noel, die hen onderdak geeft in zijn groezelige pension. De 16-jarige Eleonor (Saoirse Ronan) raakt bevriend met Frank en vertelt hem hun dodelijke geheim. De twee vrouwen zijn 200 jaar geleden geboren en overleven op mensenbloed. Zodra het gerucht van hun geheim zich verspreidt, worden ze door hun verleden ingehaald met fatale gevolgen.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De films van Neil Jordan (1950) staat bekend om zijn grote gevoeligheid voor het irrationele, waardoor hij vaak terugkeert naar het ‘fantasy’ genre. Byzantium is hier wederom een mooi voorbeeld van, waarin het leven twee eeuwenoude vampiers centraal staan. Het Imagine Film Festival reikt dit jaar de Career Achievement Award aan de Ierse regisseur tijdens op de openingsavond van het festival (8 april). De middag daarna is er een masterclass, gevolgd door een vertoning van zijn film Byzantium.

De film reist van 26 maart tot en met 7 april langs 17 filmtheaters en zal daarna op het Imagine Film Festival getoond worden. Byzantium zal vanaf 13 juni in de bioscoop te zien zijn.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie