Rambo meets Home Alone in trailer ´Dial Code Santa Claus´

DIAL CODE SANTA CLAUS | Trailer

Dial Code Santa Claus (origineel:  36.15 Code Père Noël) is  een Franse thriller-/horrorfilm uit 1989 die is gerestaureerd en gedigitaliseerd door de American Genre Film Archive (AGFA) en Alamo Drafthouse. Dial Code Santa Claus was voorheen alleen beschikbaar via VHS-bootlegs.  De film had een wereldwijde distributie, maar bereikte niet eerder Amerika. Tot nu. De film is ook bekend onder de namen: Hide and Freak, Deadly Games en Game Over.

Gerelateerde afbeelding

Thomas (10 jaar)  is een typische  jongen uit de jaren 80 die houdt van Rambo, computers, speelgoed en zijn hond, J.R. Hij raakt aan de praat op  Minitel (een primitieve vorm van internet) met een man die beweert de echte Kerstman te zijn. Onbedoeld pikt hij de interesse op van een heel louche persoon  die Thomas zijn huis op kerstavond wil beroven.. Uitgerust met vallen en gadgets wordt het leven van Thomas en zijn bejaarde grootvader, meer dan een paar keer in de loop van kerstavond in ernstig gevaar gebracht.

Dial Code Santa Claus is geschreven en geregisseerd door  René Manzor. De cast bestaat o.a. uit: Brigitte Fossey, Louis Ducreux, Patrick Floersh en François-Éric Gendron.

Dial Code Santa Claus is nu te zien in een select aantal bioscopen in Amerika. De film is mogelijk ergens in 2019 beschikbaar op  Blu-ray of DVD. Er is al een Duitse  versie te verkrijgen met Engelse ondertitels.

 

 

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie