Trailer voor Sam Raimi’s ‘Dr. Strange in the Multiverse of Madness’

Dr. Strange in the Multiverse of Madness

Horror en Marvel? Ja en nee. De comics Marvel Zombies zijn een voorbeeld hoe het wel moet, de serie Helstrom die na een seizoen gecancelled werd en de film The New Mutants niet zo zeer. Maar van die laatste twee kan gezegd worden dat die niet direct van Marvel Studios zijn. En nu is er dan nog een poging om deze twee fantastische werelden samen te laten smelten en niemand minder dan Sam Raimi gaat dat proberen. Technisch gezien zou dit Raimi’s eerste horror in tien jaar en Marvel superheldenfilm in vijftien jaar tijd zijn. De productie is recentelijk afgerond en de eerste trailer is vrijgegeven van deze 28e film in het MCU!

De Spider-man film No Way Home draait op dit moment in de bioscopen en zet de stukken op zijn plaats voor Dr. Strange in the Multiverse of Madness. Spider-man zijn geheime identiteit ligt op straat en haalt Dr. Strange erbij om de boel terug te draaien. Deze spreuk blijkt gevaarlijker dan gedacht en daar gaat de magiër dus last van krijgen in zijn (vervolg)film. Strange bundelt zijn krachten met Wanda, die heeft hij hard nodig tegen buitenaardse aliens en zelfs tegen zichzelf. Naast dit directe vervolg is het dus ook de tweede Dr. Strange-film en heeft het ook verbintenissen met de serie Loki, die op Disney+ te zien is.

Dr. Strange in the Multiverse of Madness
maar gelukkig weet niemand meer dat Peter Parker Spider-Man is

Games Radar had onlangs gesproken met Elisabeth Olsen, de actrice die Wanda speelt, en die belooft dat Raimi’s Dr. Strange-film behoorlijk eng is.

Dr. Strange in the Multiverse of Madness
Scarlett Witch aka Wanda

“It’s a very scary movie, It’s like old Sam Raimi. They’re trying to create the scariest Marvel movie.”Elisabeth Olsen

Naast Olsen bestaat de cast onder andere weer uit dezelfde acteurs Benedict Cumberbatch, Benedict Wong, Chiwetel Ejiofor, en Rachel McAdams. De trailer belooft veel goeds, maar ik kan er nog niet echt ‘horror’ in ontdekken. Ik put hoop uit het eerdere werk van Sam Raimi (Spider-Man 3 even niet meegerekend) en geloof dat het helemaal goed komt. En anders zet ik gewoon mijn Marvel-pet op. Win-win.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie