Van Vampieren tot Zombies: Marvel Horror komt er aan!

In superheldenfilms zijn er genoeg spannende momenten te vinden, waardoor je op het puntje van je stoel gaat zitten, maar zijn echte ‘horrorsuperheldenfilms’ zeer schaars. Toch lijkt de grootste speler in de superheldenfilms, Marvel, serieus in te gaan zetten om ook het genre horror over te gaan nemen.

Begin 2020 (inmiddels bijna 2 jaar geleden!) verscheen de eerste trailer van Morbius, de film over de antiheld uit de Spider-Man comics. Toen was iedereen er nog van overtuigd dat de film op 13 augustus 2020 in Nederlandse bioscopen zou verschijnen, maar dat bleek al snel flink opgeschoven te worden. De planning is nu dat de film op 27 januari 2022 écht uitkomt. Om ons toch wat warm te houden, heeft Marvel toch nog een extra trailer uitgegeven die je hieronder kunt zien.

MORBIUS - Official Trailer (HD)

In Morbius komen vooral veel vampierachtige elementen naar boven drijven, maar ook binnen andere ‘subgenres’ liggen concrete plannen al op de plank. Zo zal er bijvoorbeeld een animatieserie uit gaan komen over zombies, toepasselijk genaamd Marvel Zombies. Het lijkt vooral een spin-off te gaan worden van de animatieserie What If (2021). In die serie moeten The Avengers het in 1 aflevering opnemen tegen een groep zombies. En ten slotte gaat Marvel de kwaadaardige heks genaamd Agatha Harkness uit WandaVision (2020) verder uitwerken in haar eigen serie: Vampieren, Zombies en Heksen. Niet slecht! Hieronder de officiële aankondigen van Marvel over de twee nieuwe series.

Na New Mutants (2020) en de zeer slechte ontvangst van deze film leek het snel klaar te zijn met horror binnen het genre, máár gezien de bovenstaande projecten ziet de toekomst voor Marvel Horror er zeer rooskleurig uit!

Zie jij iets in Marvel Horror? Welke superheld zou jij graag in een horrorfilm willen zien?

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rob
Rob
1 jaar geleden

Ik ben eerlijk gezegd redelijk klaar met de steeds dommer wordende formule films van Marvel.
Na Endgame is er, in mijn ogen althans, geen goede film meer geweest. Ik heb de trailer gezien, maar ook Morbius wordt weer een totaal formule gedreven origin story. Ik heb er geen interesse meer in. Daarnaast is alles van Disney tegenwoordig PG-13, wat eventuele scherpe randjes compleet verwijderd. Nee. Ik heb hier geen behoefte aan en ga deze standaard meuk niet zien.

Sander
1 jaar geleden

Gaaf! Ik heb me vooral vermaakt met de Marvel Zombies comics, dus ben benieuwd of ze hier iets van kunnen maken

Sjors
Sjors
1 jaar geleden

Ik ben hier ook wel benieuwd naar! De Marvel Zombies comics zijn inderdaad zeer vermakelijk (als je van het zombiegenre houdt). Destijds een overduidelijke inhaker van Marvel op de populariteit van zombies, leuk dat ze daar – nu de hype minder/voorbij is – toch nog weer wat mee willen doen.

3
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x