Leven na de dood in trailer ‘Every Time I Die’

Leven na de dood is naderhand geen vreemd fenomeen meer. Terwijl Tree Gelbman in Happy Death Day 2U aan haar zoveelste leven begint, verschijnt de trailer van een film met dezelfde inslag. Every Time I Die draait om de vermoorde Sam, wiens geest door de lichamen van diens vrienden reist om hen te waarschuwen voor zijn moordenaar. Terwijl Sam dit doet, komt hij meer en meer te weten over zijn ware identiteit.

Mysterieus en intrigerend is het zeker, maar is het ook nieuw? Het concept van een leven na de dood nam een hoge vlucht met de release van Edge of Tomorrow (2014). Ook Happy Death Day (2018) en diens opvolger Happy Death Day 2U (2019) hebben het leven na de dood als centraal thema. Vooral de cyclus van het doodgaan en op een bestendigd moment weer tot leven komen, heeft zijn weg gevonden tot de Hollywood-scripts.

Is Every Time I Die niet hetzelfde? Niet helemaal. Waar het in Happy Death Day gaat om een constante cyclus van doodgaan en weer tot leven komen, gaat het in Every Time I Die om een lineaire vertelling. Het hoofdpersonage gaat dood, maar leeft voort via zijn vrienden. Er is geen vastgesteld moment waarop hij weer tot leven komt. Zijn geestelijke terugkomst dient enkel om zijn vrienden te waarschuwen voor zijn moordenaar. Dat hij meer over zichzelf te weten komt, lijkt slechts bijzaak.

Alhoewel de trailer wat rommelig oogt, kunnen we ons verheugen op een mysterieuze film met toch een enigszins unieke inslag. Het zal geen verfilming worden van Sartre’s Les Jeux sont Faits, welke ongeveer eenzelfde strekking heeft. Doch kan het nieuwe inzichten bieden in een filmconcept wat zijn grenzen nog lang niet heeft afgetast.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie