Trailer ‘Frontera Verde’, vrijdag op Netflix

Komende vrijdag zijn de 8 afleveringen van de Zuid-Amerikaanse serie Frontera Verde, een duistere misdaadreeks in de Amazone, te zien op Netflix.
Wanneer een jonge rechercheur uit Bogota de jungle in moet om vier gevallen van femicide (doden van vrouwen omdat ze vrouw zijn) te onderzoeken, ontdekt ze magie, een duivels plan en haar eigen ware afkomst.

Frontera Verde betekent in het Spaans letterlijk ‘groene grens’, de Engelse titel luidt dan ook Green Frontier. Het lijkt goed te passen bij deze trailer, waarin al snel wordt gesproken over demonen:

Green Frontier | Official Trailer | Netflix

De beschrijving die Netflix aanbiedt is nog iets uitgebreider en geeft mij het idee dat de serie, hoewel omschreven als misdaad/thriller, ook echt voor de horrorliefhebber interessant is:

Diep in het Amazonegebied, op de grens van Brazilië en Colombia, wordt een reeks bizarre sterfgevallen onderzocht door een jonge vrouwelijke rechercheur Helena en haar partner, de inheemse politieman Reynaldo. Het wordt al snel duidelijk dat de moorden niet het grootste mysterie in hun onderzoek in jungle zijn. Het lijk van een bepaalde jonge vrouw toont bijvoorbeeld geen tekenen van veroudering.

Tegelijkertijd volgt de serie het verhaal van Yua en Ushe, twee inboorlingen die iedereen door iedereen ‘de eeuwigheid’ genoemd worden, en hun strijd tegen Joseph, een vreemdeling die gelooft dat de inheemse bevolking een ongelooflijk geheim heeft. Frontera Verde belooft een verhaal met magie, een duivels plan en een mysterue dat de hele mensheid kan veranderen.

Het doet mij een beetje denken aan The River, de serie die helaas maar één seizoen heeft gekregen.
Frontera Verde is vrijdag op Netflix te zien.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie