Kijk hier de huiveringwekkende trailer van ‘Gaia’!

De Zuid-Afrikaanse regisseur Jaco Bouwer heeft eerder dit jaar bij het South by Southwest -(film)festival zijn nieuwe film Gaia laten zien, wat leidde tot veel lovende kritieken. Er is nu ook een mysterieuze, onheilspellende en zenuwslopende trailer verschenen van de film. Kijk hem hieronder:

Gaia Trailer #1 (2021) | Movieclips Indie

De trailer doet soms denken aan Annihilation (2018) van Alex Garland, waarin ook horror en natuur met elkaar verbonden worden en de krioelende takken, wortels en paddestoelen lijken dan weer een beetje op The Ruins (2008) of zelfs Midsommar (2019). Het is een interessante combinatie van thema’s in de film en wat de trailer enorm goed doet, is veel verborgen houden voor de kijker. Het komt vaak voor dat in de trailer veel (en de meest effectieve) schrikmomenten te zien zijn, waardoor het kijken van de daadwerkelijke film kan tegenvallen. Bij Gaia word je vooral getrakteerd op een lange sfeerimpressie, waarna je eigenlijk nog steeds niet precies weet wat er aan de hand is.

Om je toch een idee te geven over het plot (met dank aan de samenvatting op IMDb): op een reddingsactie in een oud bos komt een boswachter (Monique Rockman) twee mannen tegen die leven als twee outcasts. Het lijkt alsof ze in een post-apocalyptische wereld leven. Ze hebben hun eigen religie en hebben een zéér bijzondere relatie met de natuur om hen heen. Hoe langer de boswachter blijft, hoe meer vreemde dingen gebeuren waarbij ze zelf haar grip op realiteit aan het verliezen is.

In Amerika zou de film eind juni moeten uitkomen, maar wanneer Europa (en dus Nederland) aan de beurt is, is helaas nog niet bekend. En dat is toch flink jammer, want deze trailer maakt eigenlijk wel heel nieuwsgierig.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie