Dwayne ’the Rock’ Johnson in epische gameverfilming Rampage

In de arcadegame Rampage speel je een gigantische aap, dino of weerwolf en verdien je punten door zo veel mogelijk gebouwen te vernietigen. Volgend jaar krijgt deze game een verfilming; Rampage met Dwayne ’the Rock’ Johnson draait vanaf eind april 2018 in de bioscoop.

RAMPAGE (2018) Official Trailer (HD) BASED ON GAME | Dwayne Johnson

Primatoloog Davis Okoye (Dwayne Johnson), een man die mensen op afstand houdt, deelt een onwrikbare band met George, de buitengewoon intelligente zilverruggorilla die vanaf zijn geboorte bij hem is geweest. Maar door een kwaadaardig genetisch experiment dat verkeerd is gegaan, verandert deze zachte aap in een woedend wezen van enorme omvang. Om het nog erger te maken, het is al snel ontdekt dat er andere, op vergelijkbare wijze veranderde dieren zijn. Terwijl deze nieuwe alfa-roofdieren door Noord-Amerika trekken en alles op hun pad vernietigen, werkt Okoye samen met een in diskrediet geraakte genetische ingenieur om een tegengif te maken. Hij vecht zich een weg door een steeds veranderend slagveld, niet alleen om een wereldwijde catastrofe te stoppen, maar om de angstaanjagend wezen dat ooit zijn vriend was.

King Kong, Godzilla & een weerwolf

Juist, het is duidelijk dat de game uit 1986 de drie monster baseerden op deze filmfiguren. Een King Kong-film verscheen in 1976 en een aantal Godzilla-films verschenen wereldwijd. De weerwolf was in de jaren ’80 ook zeker populair; American Werewolf in London, Teen Wolf, Silver Bullet, Wolfen, Company of wolves en The Howling.

Het verschil met de game en deze komende verfilming van Rampage is dat de monsters uit de games getransformeerde mensen zijn, terwijl in de filmtrailer duidelijk wordt dat het mutaties van de dieren zijn. Verder lijkt alles evenzo over-the-top als de game.

Wil je terug naar 1986? Dit is hoe de Rampage Arcade Game er in 1986 uit zag:

MAME: Rampage (Original Arcade game)

Interessant artikel?

Plaats een reactie