Trailer van Gods of Egypt belooft veel goeds

Gods of Egypt heeft meer te bieden dan mummies
Gods of Egypt heeft meer te bieden dan mummies

Hoewel Gods of Egypt vooral een fantasyfilm is, geeft de trailer de indruk dat horrorfans ook zeker aan hun trekken zullen komen. Misschien niet verwonderlijk, want regisseur Alex Proyas trakteerde ons eerder o.a. op The Crow, Dark City en Knowing. Ook scenaristen Matt Sazama en Burk Sharpless zijn geen onbekenden op horrorgebied, zij werkten eerder mee aan Dracula Untold en The Last Witch Hunter.

Gods of Egypt gaat over de strijd tussen de Egyptische goden Set en Horus. Set heeft zich de troon van het Egyptische rijk toegeëigend, met alle desastreuze gevolgen van dien. De gewone sterveling Bek probeert samen met Horus de totale ondergang van het Egyptische rijk te voorkomen.

Gods of Egypt Horus
Gods of Egypt: Horus in actie.

Voor de film hijst Gerard Butler – die Set speelt – zich weer in een 300-waardige outfit, al speelt hij nu wel een compleet ander personage. Nikolaj Coster-Waldau (Game of Thrones, Mama, Oblivion) vertolkt de rol van Horus. Verder zien we Brenton Thwaites als Bek, Geoffrey Rush als Ra, Elodie Yung als Hathor, Chadwick Boseman als Thoth, Rufus Sewell als Urshu, Courtney Eaton als Zaya en Abbey Lee als Anat. Opvallend is dat er vooral blanke acteurs zijn gekozen om Egyptische personages te spelen, na de kritiek op Exodus zou je eigenlijk wat anders verwachten.

De Amerikaanse release staat gepland voor 26 februari 2016, de Nederlandse release heeft Independent Films staan op 25 februari. De film wordt in 2D en 3D uitgebracht.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Trailer van Gods of Egypt belooft veel goeds”

Plaats een reactie