Winterse haaienhorror! Snow Monster vs. Ice Shark

Snow Monster vs. Ice Shark - mega monster movie!

Laten we eerlijk zijn: wij houden van haaienhorrorfilms! En dat kunnen kwalitatieve horrors zijn, of low budget-producties. Meestal komen deze uit de Verenigde Staten, maar eerder deze week verscheen de dvd van de Chinese film Snow Monster vs. Ice Shark en de beelden en trailer zijn gewoon heerlijk. Deze monsterhorror past perfect bij het winterseizoen!

Een genonderzoeksbedrijf stuurt een team van wetenschappers naar een mysterieus sneeuwgebied aan de rand van het Noordpoolgebied. Nadat ze de communicatie met hun team hebben verloren, huurt het bedrijf een deskundige tracker, Ren, in om een reddingsmissie te leiden om hen te vinden. Ze ontdekken een reeks dodelijke wezens, één nog enger dan de andere, waardoor ze zichzelf steeds dieper in gevaar brengen. Totdat ze hulp krijgen van een onverwachte bondgenoot…

Hoewel de film bij de Amerikaanse DVD de titel Snow Monster vs. Ice Shark heeft gekregen, lijkt de originele Chinese titel kortweg Snow Monster en verscheen al in 2019 in China. Maar dat mag de sneeuwpret niet drukken, de film heeft een dikke 5 op IMDb, de trailer ziet er erg lekker en vooral episch uit!

Snow Monster (2022) | Trailer | Juncheng Wu | Yongxian Zhang | Tang Xin

Regisseur Huang He maakte eerder al een paar horrorfilms, waaronder Pen Fairy vs Sadako 1 & 2, Underground Monster en Murloc. Het is natuurlijk behoorlijk de vraag of deze films überhaupt wel een internationale uitgave krijgen. Of wellicht al hebben gehad onder een compleet andere titel.

Leuk feitje is dat de film wordt uitgebracht door ITN Distribution – dat eerder titels uitbracht als The Bad Nun, Mother Krampus en American Zombieland – ook betrokken in bij Winnie the Pooh: Blood and Honey. Die laatste verschijnt in de Nederlandse bioscopen, maar is helaas uitgesteld tot 15 februari volgend jaar.

Een hongerige Ice Shark
Een hongerige Ice Shark

Kijk jij veel van dit soort monsterfilms?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Winterse haaienhorror! Snow Monster vs. Ice Shark”

  1. Ja! Hier hou ik van. Ik heb ook alle Sharknado films om maar wat te noemen 😉
    Hij is zo te zien alleen als regio 1 DVD te krijgen, maar ik heb nog wel ergens een regio vrije DVD speler. Gaat op mijn verlanglijstje.
    Dank weer voor deze tip!

    Beantwoorden

Plaats een reactie