Eerste trailer nederhorror Marionette

10 jaar geleden recenseerde ik Zwart Water, het regiedebuut van Elbert van Strien. Nog steeds een film die ik je kan aanraden. Toen al was bekend dat de regisseur door wilde en zocht hij financiering voor Marionette. Eind september gaat de film, die in Schotland is gefilmd, in première op het Nederlands Film Festival, om vervolgens in oktober het reguliere bioscoopcircuit in te gaan.

Trailer Marionette (Elbert van Strien, 2020)

Als de Amerikaanse kinderpsychiater Marianne Winter (Thekla Reuten) naar Schotland verhuist om een nieuw leven te beginnen, is een van haar nieuwe patiënten de geheimzinnige Manny (Elijah Wolf). Het tienjarig jongetje tekent traumatische gebeurtenissen en beweert dat hij haar toekomst kan beïnvloeden. Langzamerhand ontwikkelt Marianne een obsessie voor de jongen waardoor ze grip op de realiteit verliest…

De film is geregisseerd door Elbert van Strien, die samen met Ben Hopkins ook het scenario schreef. Hij baseerde Marionette op zijn eigen korte film De Marionettenwereld uit 1993 welke destijds een Gouden Kalf won en zelfs voor een Oscar werd genomineerd. Naast Thekla Reuten en Elijah Wolf bestaat de cast uit Peter Mullan, Bill Paterson, Emun Elliot, Sam Hazeldine en Rebecca Front.

Vanaf 1 oktober draait de film, omschreven als meeslepende psychologische thriller en suspense in de Nederlandse bioscopen. Ben jij hier benieuwd naar?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Eerste trailer nederhorror Marionette”

Plaats een reactie