Marvel-horror in speciale Halloween-film ‘Werewolf by Night’, trailer:

Marvel heeft voor de horrorfans dit jaar nog een leuke verrassing in petto. Ze hebben recent de trailer online geplaatst voor een speciale korte Halloween film gebaseerd op hun personage -. Werewolf by night is misschien niet bij elke Marvel fan een even bekend personage. Zijn grootste rol in het Marvel Universum was in zijn eigen stripserie welke voor 43 uitgaven bestond tussen 1972 en 1977. Deze serie vertelde het verhaal van Jack Russell die van zijn vader de vloek heeft overgenomen dat hij eens per maand voor drie avonden lang in een weerwolf verandert.

Er zijn twee prominente gebeurtenissen in de geschiedenis van dit personage. De eerste is dat in zijn bekendste verhaal een ontmoeting plaatsvindt tussen Jack Russell en Dracula, deze ontmoeting loopt uiteindelijk uit tot een heus gevecht (Dracula had in de jaren 70 de hoofdrol een stripserie welke door Marvel werd gepubliceerd). De tweede belangrijke gebeurtenis is dat de serie Werewolf by Night ook de introductie was voor het personage van Moon Knight. Moon Knight kreeg onlangs een eigen serie op Disney Plus waarin Oscar Isaac dit personage neerzet. Het zou dus zomaar kunnen dat Moon Knight een kleine rol heeft in deze aankomende film.

Marvel Studios’ Special Presentation: Werewolf By Night | Official Trailer | Disney+

De korte film is geregisseerd door Micheal Giacchinno, Giacchino staat voornamelijk in Hollywood bekend als een componist. Hij heeft door zijn werk als componist een Oscar, Emmy en drie Grammy’s gewonnen. Het is dus duidelijk dat Giacchino tot de absolute top behoort van componisten. Als regisseur daarentegen heeft hij nog niet enorm veel ervaring opgedaan. In de serie wordt Jack Russell gespeeld door Gael Garcia Bernal welke voornamelijk in onafhankelijke films heeft gespeeld. Dit heeft goed voor hem gewerkt aangezien hij in 2020 nog benoemd werd door de New York Times als één van de vijfentwintig beste acteurs van de 21ste eeuw. Een ander prominent personage in de film is Else Bloodstone, een bekende monsterjaagster.

De serie zelf vertelt het verhaal van een geheime groep monster jagers welke na de dood van hun leider bijeenkomen in het kasteel van de familie Bloodstone. De groep begint een wedstrijd om een krachtig reliek van dit kasteel te vinden maar tijdens deze wedstrijd worden ze geconfronteerd door een gruwelijk monster. De gave van de serie is dat er voor het verhaal gekozen is om het te laten lijken op een oude Universal Monster film uit de jaren 40. Werewolf at Night brengt Marvel fans dus op deze manier een echte Wolf Man.

Werewolf by Night is vanaf 7 oktober te zien op Disney Plus.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie