Trailer Nederlandse thriller ‘APP’, de eerste 2nd screen film

In 2010 berichtten we over de interactieve bioscoopfilm ‘Last Call’. Toen was het nog een concept, maar met de Nederlandse thriller ‘APP’ worden er flinke stappen in die richting gezet. Deze film maakt namelijk gebruik van een unieke second screen app die extra, verborgen beelden laat zien tijdens het kijken van de film in de bioscoop. Er is geen internetverbinding nodig om de app tijdens de film te gebruiken, alleen om de app voorafgaand aan de film te downloaden. De techniek werkt door middel van een audiowatermerk, dat niet hoorbaar is voor publiek. Je smartphone herkent deze audio en weet daardoor wanneer hij extra content moet starten. Wifi ontvangst in de zaal is dus niet nodig. De film is ook zonder de second screen app gewoon te volgen.

app (de film)De psychologie studente Anna Rijnders (Hannah Hoekstra) gaat na een verkeersongeval, waarbij haar jongere broer Stijn (Alex Hendrickx) verlamd is geraakt, helemaal op in haar eigen virtuele wereld. Ze is verslaafd aan app’s, social media en haar smartphone. Studente Sophie (Isis Cabolet) is haar beste vriendin en ze heeft een relatie met Daan (Matthijs van de Sande Bakhuyzen). Na een wild feest, waar ze zich weinig van kan herinneren, ontdekt Anna dat een onbekende op haar smartphone een mysterieuze APP heeft geïnstalleerd, die een antwoord heeft op alle vragen die ze heeft. Niet alleen op wetenschappelijke en historische vragen, maar ook op die betrekking hebben op haar persoonlijk leven en dat van vrienden. Als ze via de scherpzinnige APP cryptische teksten en codes ontvangt, die samenhangen met de plotselinge en raadselachtige dood van mensen uit haar omgeving, dringt langzaam maar zeker het besef door dat het meer is dan een handige APP.

APP draait vanaf 4 april in de Nederlandse bioscopen. Voor meer informatie zie http://www.appdefilm.nl/

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Trailer Nederlandse thriller ‘APP’, de eerste 2nd screen film”

  1. Verhaal lijkt me wel interessant en trailer ziet er prima uit. Doet me een beetje denken aan de serie Black Mirror (erg gaaf). 2nd screen klinkt als een leuk extraatje.

    Beantwoorden
  2. Vanavond naar de film geweest, film was erg mooi! Helaas werkte de app niet, dit was erg jammer! Bij mij startte en activeerde de app, deed daarna niks meer, bij mijn vader activeerde de app niet eens!

    Beantwoorden

Plaats een reactie