Zombies in nieuwe PS3 game The Last of Us zijn beschimmeld

Is iedereen al weer een beetje bijgekomen van de VGA’s? Ja mooi! Dan gaan we nu gewoon nog een keer naar de trailer van The Last of Us kijken. Want wat is die goed!

Heb je nog niets van deze titel gehoord? Game Developer Naughty Dog gaf ons afgelopen weekend een kijkje in de wereld van The Last of Us. Deze game speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, die overwoekerd is door de natuur en uiteraard, hoe kan het ook anders, waar een virus is uitgebroken. Overlevenden vermoorden elkaar voor eten en wapens. Het verhaal gaat over Joe, een typische survivor type, en Ellie, een moedige tiener, die samen moeten werken om te blijven overleven.

Ik ga verder niet veel vertellen: Niet lullen maar kijken!

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De game zal exclusief uitkomen voor de Playstation 3 en geruchten gaan dat hij al eind 2012/begin 2013 uitkomt. Wil je meer zien over de game? Neem dan een kijkje of de officiële website van The Last of Us. 

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

11 gedachten over “Zombies in nieuwe PS3 game The Last of Us zijn beschimmeld”

 1. Link in artikel is neergehald vanwege copyright gejammer, deze werkt nog wel:

  Click here to display content from YouTube.
  Learn more in YouTube’s privacy policy.

  Beantwoorden
 2. Overwoekerde steden zijn altijd een gave setting en het ziet er mooi uit. Goed dat ze van de overige overlevenden een dreiging hebben gemaakt. De monsters zelf vind ik er een beetje suf uitzien in dit filmpje.

  Beantwoorden
 3. Het is geen zombiegame. Dat heeft Naughty Dog gisteren avond gezegd tegen de pers. Het is een soort van doemscenario. Want een aantal mensen bij Naughty Dog keken naar de docu Planet Earth waarbij ze een schimmel lieten zien dat gedrag van insecten ging aanpassen (terrotoriaal overlevingsgedrag). Nu passen ze die schimmel toe op de mens waardoor het uiterlijk deels kan veranderen zoals bij de insecten. Het zijn dus geen zombies!

  Verder gaat het om een soort van vader-dochter relatie maar het zijn geen familieleden van elkaar. Ze hebben elkaar toevallig gevonden. Het leuke is wel dat het grafisch opnieuw de lat hoger legt zoals bij Uncharted.

  Beantwoorden
  • Een game die speelt in een post apocalyptische wereld waarin het gros van de mensheid veranderd is in mensenetende wezens, wordt al snel gezien als een zombiegame.
   Het is gewoon een genre waar je een game in kunt stoppen, niet helemaal correct, maar de raakvlakken zijn enorm duidelijk.

   Beantwoorden
 4. Ik denk dat zombies in de breedste zin van het woord mensen zijn waarbij er een zekere invloed op de hersenen wordt uitgeoefend, waardoor ze drastisch veranderen. Of dat nou schimmel, een virus, een vloek of nog iets anders is. Er is niet één soort zombie en iedereen begrijpt wat je bedoelt als je het over een zombiegame hebt; een game met angstaanjagende “geïnfecteerde mensen”.

  Beantwoorden

Plaats een reactie