Trailer van Night of the Living Dead: Resurrection

Het is 2012, de overledenen staan op uit hun graven met een instinct zich te voeden met de levenden. Terwijl academici speculeren over de wetenschappelijke oorzaak van de verschijnselen, wijzen theologen op de Armageddon die voorspeld is in het boek Openbaring. Omdat de steden zijn gevallen en beschaving verder afbrokkelt, neemt een familie hun toevlucht in een afgelegen boerderij in West-Wales. Maar de grootste gevaar is al onder hen.

Juist, de titel van dit artikel klopt. Nee, het is geen vervolg op de legendarische Night of the Living Dead. Het is een onafhankelijke Britse remake… Door een fout van de distributeur van Romero’s Night of the Living Dead en de in 1968 geldende Amerikaanse auteurswet (ze hadden bij de titelverandering van ‘…Flesh Eaters’ naar ‘…Living Dead’ per ongeluk het destijds verplichte copyright-logo verwijderd) is de film in het publieke domein beland, waardoor iedereen de film kan doorverkopen, remaken of de titel gebruiken. Dit is door meerdere filmmakers met beide handen aangegrepen, waaronder de Britten James Plumb en Andrew Jones.

Producer Andrew Jones: “Night of the Living Dead: Resurrection is gericht als een vermakelijke hedendaagse variant van de originele film, het probeert niet het onmogelijke te doen door beter te zijn dan het origineel. Dit project is geproduceerd door een groep filmmakers die echte fans zijn van het horrorgenre. We hebben nieuwe ideeën voor hoe je de zombie sub-genre nieuw leven in kan blazen en hebben een verhaal dat moderne elementen combineert met de klassieke uitgangspunt. Wij zijn er zeker van genrefans zullen gelukkig zijn met een moderne horrorfilm welke zich richt op echte spanning.”

Regisseur James Plumb: “In 1968 veroorzaakte George Romero een revolutie op het gebied van horror en low budget-film, met zijn Night of the Living Dead. Het is daarom passend dat onze Night of the Living Dead: Resurrection ook echt een onafhankelijke, low budget productie is, in plaats van nog een andere glanzende, Hollywood remake.”

Night of the Living Dead: Resurrection is inmiddels in Engeland al in première gegaan en heeft ook zijn weg gevonden naar de VS. Dit zal hoogst waarschijnlijk niet de enige remake zijn van de moeder aller zombiefilms die komende tijd uitkomt.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Trailer van Night of the Living Dead: Resurrection”

Plaats een reactie