Kijk de trailer van Oren Peli’s Area 51

area-51-oren-peli
Area 51 is een mysterieuze militaire basis en wordt vooral in verband gebracht met onderzoek naar buitenaardse wezens en UFO’s. Wat weten we eigenlijk? Wikipedia over Area 51:

De naam Area 51 komt van het referentienummer van het vakje waarin het op de kaart terug te vinden is. De officiële naam is The Groom Lake Test Site. In de volksmond wordt Area 51 ook wel Dreamland genoemd.

Area 51 werd gebouwd in 1955 als een testgebied voor het pas ontwikkelde U-2 spionagevliegtuig. Dit vliegtuig werd onder andere ingezet tegen de Sovjet-Unie. Vanuit dit vliegtuig werden op grote hoogte foto’s gemaakt. Maar het neerhalen van één U-2 deed de Amerikanen beseffen dat het niet meer verantwoord was om deze vluchten voort te zetten.

Vanaf 1955 werd Area 51 voortdurend uitgebreid en gebruikt voor de ontwikkeling van verschillende Black Projects. Black Projects bestonden uit het ontwikkelen en testen van nieuwe geavanceerde militaire vliegtuigen, zoals de SR-71 “Blackbird”, de F-117 Nighthawk lichte stealthbommenwerper en de B-2 Stealthbommenwerper. Ook worden er onbemande vliegtuigen op Area 51 getest. De basis wordt streng bewaakt en is voor buitenstaanders niet toegankelijk.

De basis is ook gebruikt om topgeheime militaire projecten en hardware te begraven. Hierdoor wilde men voorkomen dat deze projecten zouden uitlekken. Zie daarvoor de pagina over Big Bird. Er wordt ook vaker gesproken over ingangen naar onder de grond gelegen gebieden die op satellietfoto’s te zien zijn. Op de basis zijn tevens onderdelen voor de ruimtevaart getest o.a. de maanlander, zuurstofsystemen voor astronauten, e.d.

Die topgeheime projecten zijn verder nergens terug te vinden en laten dus genoeg ruimte over voor speculatie over UFO’s en aliens. Horrorregisseur Oren Peli heeft hierin inspiratie gevonden voor een found footage-film met de inspirerende naam Area 51.

Drie jonge complotdenkers proberen om de mysteries van Area 51 te ontdekken, de militaire basis waar de overheid topgeheimen over ontmoetingen met buitenaardse wezens verborgen houdt. Wat ze vinden zijn gruwelijke, onvoorstelbare geheimen. En wat ze vonden en ervaren hebben op hun zoektocht kun je nu zien in deze gereconstrueerde beelden.


Area 51 verschijnt half juni op blu-ray en dvd. Wie daar niet op kan wachten, een paar jaar geleden recenseerden we de found footage film ’51’.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Kijk de trailer van Oren Peli’s Area 51”

Plaats een reactie