Scream 6 trailer: New York, New Rules – 9 maart in de bios!

Is het het monster, of is het de locatie? Ik zou niet in Woodsboro willen wonen. Na 5 Scream-films is toch wel duidelijk dat er leukere plekken zijn. Geen nood, volgend jaar verhuist Ghostface naar New York! Wij hebben de eerste trailer en een nieuwe poster voor Scream 6!

De beschrijving van deze nieuwe film is redelijk kort, maar de trailer schets een interessante wending aan het verhaal rondom Ghostface. “Na de laatste Ghostface-moorden laten de vier overlevenden Woodsboro achter zich en beginnen aan een nieuw hoofdstuk.” New York is een drukke stad en zeker rond Halloween is men daar behoorlijk anoniem. Ik ben benieuwd of onze bekende dorpelingen uit Woodsboro kunnen aarden in deze megastad.

Scream VI - officiële trailer

Het begon allemaal met het verhaal van Sidney Prescott, een jonge vrouw die het doelwit wordt van een seriemoordenaar die bekendstaat als “Ghostface”. De films staan bekend om hun gebruik van humor en popcultuurverwijzingen in combinatie met het horrorgenre. De eerste 4 films werden geschreven en geregisseerd door Wes Craven. Na zijn overlijden pakten Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett deze rol op zich voor deel 5. Een gewaagde, maar succesvolle stap. Ook Scream 6 komt uit hun handen.

Ook leuk is de is de referentie naar ‘In space no one can hear you scream’, de tagline van Ridley Scott’s Alien uit 1974, in de eerder verschenen teaser:

Scream VI | officiële teaser trailer

In Scream VI keren Melissa Barrera (als Sam Carpenter), Jasmin Savoy Brown (Mindy Meeks-Martin), Mason Gooding (Chad Meeks-Martin), Jenna Ortega (Tara Carpenter), Hayden Panettiere (Kirby Reed) en Courteney Cox (Gale Weathers) terug voor hun rol in de succesvolle franchise. Verder met Jack Champion, Henry Czerny, Liana Liberato, Dermot Mulroney, Devyn Nekoda, Tony Revolori, Josh Segarra en Samara Weaving.

Wat doet Ghostface in de metro van New York? Scream 6 komt er aan!
Wat doet Ghostface in de metro van New York? Scream 6 komt er aan!

De zesde Scream-film zal 9 maart 2023 al in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Ga jij (toch) weer heen?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie