Trailer voor dystopische serie ‘Silo’, gebaseerd op Hugh Howey’s boeken

De boekenreeks Silo van Hugh Howey verschijnt 5 mei als tv-serie op de streamingdienst Apple TV+. Het post-apocalyptische verhaal krijgt 10 afleveringen en komt uit handen van scenarist en showrunner Graham Yost (Band of Brothers, Justified). De cast bestaat uit Rebecca Ferguson, Common, Harriet Walter, Chinaza Uche, Avi Nash, David Oyelowo, Rashida Jones en Tim Robbins.

Silo — Official Trailer | Apple TV+

De boekenreeks Silo van Hugh Howey gaat over een dystopische toekomst waarin de mensheid leeft in een gigantische ondergrondse silo. De wereld buiten is onleefbaar geworden als gevolg van een apocalyptische gebeurtenis. De bewoners van de silo zijn verdeeld over verschillende niveaus, waarbij degenen die hoger wonen een hogere status hebben. Het verhaal volgt Juliette, een jonge vrouw die als sheriff werkt in de silo en die vragen begint te stellen over de ware aard van hun leefomstandigheden en de redenen waarom hun voorouders ooit de silo hebben gebouwd. Het verhaal ontvouwt zich als een spannende thriller terwijl Juliette ontdekt dat er geheimen zijn die door de machthebbers van de silo verborgen worden gehouden, en dat het lot van de mensheid op het spel staat.

In 2011 schreef Hugh Howey een kort verhaal Wool, maar inmiddels is het een boekenreeks van 9 delen en straks dus ook een tv-serie. Negen jaar geleden spraken wij met schrijver Hugh Howey, lees het interview hier.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie