Kerstman richt bloedbad aan in Noorse kerst slasher ´Juleblod´

It’s that time of the year again. Het valt niet meer te ontkennen dat het weer bijna tijd is voor de feestdagen. Zo heb ik al de eerste ‘feestverlichting’ in huizen gezien. Ben jij iemand die al snakt naar wat ‘licht’ al dan niet in de donkere dagen? Misschien moet je deze kerst dan eens deze horrorfilm opzetten, dan zie je de kerstman in een heel ander daglicht!

Voor 2018 hebben we een kerst slasher, genaamd Juleblod oftwel Christmas Blood (2017). 

Kerstmis is een tijd van vrede, liefde en familie. Maar niet voor één Noorse stad als een seriemoordenaar gekleed in een kostuum van de Kerstman al meer dan dertien jaar dood en verderf zaait rond de kerstdagen. Rechercheurs Thomas Rasch (Hoff) en Terje Hansen (Larsen) zetten alles op alles om hem op te sporen. Kunnen zij voorkomen dat er met Kerstmis opnieuw een bloedbad plaatsvindt?

Juleblod (2017) Film Trailer

Christmas Blood (originele titel: Juleblod) is een Noorse slasher horrorfilm, geschreven en geregisseerd door Reinert Kiil (The House, Whore). Ik zal meteen met de deur in huis vallen met de mededeling dat we hier nu niet het meest originele script hebben, maar eerlijk is eerlijk, dat maakt voor deze film niets uit. Met de film levert Reinert een waardige toevoeging aan het horror kerst genre. Perfect voor de liefhebbers van de alternatieve kerstfilm.

Christmas Blood bevat rollen voor Stig Henrik Hoff, Jørgen Langhelle, Sondre Krogtoft Larsen, Marte Sæteren,Jørgen Langhelle, Julia Schacht, Frank Kjosås, Thomas Felberg, Sigmund Sæverud,Haddy Jallow, Karoline Stemre, Reinert Kiil, Helene Eidsvåg, Yassmine Johansen,Nina Winther, Kylie Stephenson, Jim-Andre Taaje, Sølje Bergmann, May Lydia Eidstø, Sindre Olav Fredriksen, Eric Vorenholt, Elisabeth Mainy, Frank Aron Gårdsø,Jan-Magne Gaare, Jon-André Hakvåg, Ingvild Flikkerud, Ida Malene Smith Bakke, Jan Børre Olsen, Erike Junge Eliassen, Pernille Baggeranas, Adriane Johansen, Marius Olsen, Iren Kringhaug, Espen Hansen, Florence Eilertsen, Frode Hansen, Frode Hansen, Kay Olssen, Linn Irene Larsen, Asbjørn Buarøy, Jan Helge Lillevik, Ketil Sveen, Per Sørheim, Patrick Eriksen, Anita Ihler, Bente Julie Kiil, Julianne Aga, Trond Grosberghaugen, Andreas Nonaas en Børge Pettersen.

Afbeeldingsresultaat voor juleblod

Christmas Blood ging in première op 2 november 2017 in Noorwegen. Op 11 december komt de film uit op DVD en op verschillende Amerikaanse VOD platformen. Er is nog niet bekend over een releasedatum in Nederland.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie