Trailer ‘Summer of 84’: een nieuwe toevoeging aan de detective-horror

De zomer van ´69, zoals Bryan Adams deze in zijn beroemde hit beschrijft, moet een stuk leuker zijn geweest dan de zomer van ´84. De trailer van deze gelijknamige film – Summer of 84 – is recent verschenen en belooft een nieuwe toevoeging binnen de categorie van de detective-horror.


Wie de trailer kijkt, zal als eerste denken aan IT. Een groepje jongeren (kinderen misschien nog), die samen op zoek gaan naar de slechterik. Belangrijk verschil: we weten niet of de slechterik echt de slechterik is. Het tijdsbestek van de film lijkt me duidelijk – gelijknamig aan de titel. Complottheoreticus (nogal een zware titel voor een twaalfjarige) Davey Armstrong verdenkt zijn buurman ervan een seriemoordenaar te zijn. Deze buurman is een politie-agent, wat de verdenking extra vreemd maakt. Armstrong en zijn drie beste vrienden besluiten op onderzoek uit te gaan, maar dit wordt al snel gevaarlijk.

Vermoedelijk zal het publiek meegenomen worden in de zoektocht van het viertal jongens. Het logische eindpunt zal dan de brandende vraag zijn, of de politieagent daadwerkelijk een seriemoordenaar is. Dit is een interessant format, omdat het publiek zelf kan meedenken over de kwestie. Alertheid is echter geboden, omdat dit soort films het risico lopen het publiek het gras voor de voeten weg te maaien (zie mijn recensie over The Hangman).

De rol van Armstrong wordt vertolkt door Graham Verchere, die eerder al de rol van Young Shaun in hitserie The Good Doctor vertolkte. Verder is de cast ook niet onaardig: Judah Lewis (The Babysitter), Caleb Emery (Goosebumps) en Cory Gruter-Andrew (Okja). De regie is in handen van François Simard, Anouk Whissel en Yoann-Karl Whissel. Dit drietal staat ook wel bekend als RKSS, maar hebben nog geen grote producties op hun naam. Daar staat tegenover dat Matt Leslie als schrijver heeft bijgedragen aan deze film. Leslie heeft eerder meegewerkt aan producties als Straight Outta Compton en Ride Along. Naast dit alles is de film opgenomen in de officiële selectie van Sundance, wat de verwachting redelijkerwijs mag verhogen.

Summer of '84 | OFFICIAL TRAILER

Summer of 84 verschijnt op 10 augustus in de Amerikaanse bioscopen. Een wereldwijde releasedate is voor zover nog niet bekend.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Trailer ‘Summer of 84’: een nieuwe toevoeging aan de detective-horror”

  1. Ik dacht bij het zien van de trailer vooral aan Stranger Things en het zou me niets verbazen als ze zich daardoor hebben laten inspireren en/of op dat succes mee willen liften. Overigens houd ik wel van die jaren 80 stijl, met lekkere muziek, dus ziet er wel interessant uit 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie