Geweldige tropische trailer survival horrorgame Dead Island!

Een 4-player co-op firstperson rpg zombie survival-horrorgame? Hoe? Wat? Waar? Wanneer? Dat weten we allemaal nog niet. Maar de aankondigingstrailer van Dead Island is zonder meer één van de betere trailers die we de laatste tijd hebben gezien. Eigenlijk is een meer dan een trailer, het is een korte film:

In Dead Island you can enjoy a tropical vacation complete with zombies.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-o2gPstZ5oA?rel=0&w=620&h=379]

De game Dead Island werd in 2007 al aangekondigd door Techland, maar geen uitgever durfte zich aan het project te binden, toch werd er tussen de andere projecten door aan Dead Island gewerkt. Goed nieuws dat uitgever Deep Silver nu met Techland gaat samenwerken waardoor het spel naar verwachting nog dit jaar uit zal komen voor PlayStation 3, Xbox360 en PC.
Dead Island
– first-person melee combat
– 4-player coop
– weapon customization
– set on an open world tropical island
– RPG elements for character development
– hordes of gruesome zombies

Dead Island combineert first-person actie voornamelijk gericht op meleecombat, character development en het customizen van een breed scala aan wapens. Het donkere verhaal is geïnspireerd op de klassieke zombiefilms en kan met vier spelers in co-opmode gespeeld worden.
dead island - melee combat

Deze omschrijving doet mij in grote lijnen voornamelijk aan Dead Rising denken, maar dan in een open wereld en waarschijnlijk een stuk minder humor. Het is natuurlijk nog moeilijk te zeggen wat de game Dead Island precies gaat doen, dat wordt gedurende het jaar pas duidelijk, maar we kunnen alleen maar hopen dat ze de kwaliteit van deze trailer weten vast te houden. Ik heb wel zin in een tropische vakantie!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Geweldige tropische trailer survival horrorgame Dead Island!”

  1. Wow, echt een hele gave trailer. Zegt verder idd nog weinig over de game, maar dit is wel erg mooi gemaakt. Hopelijk houden ze dat vast in de game, want dan zou het zichzelf daarmee ook onderscheiden van games zoals Dead Rising. Van mij mogen ze er anders wel een film van maken 😛

    Beantwoorden

Plaats een reactie