Tom Hiddleston jaagt op gigantisch zeemonster in “The Essex Serpent”

Horrorverhalen in de negentiende eeuw blijken de afgelopen jaren zeer populair bij tv-makers. The Alienist (2018-) speelt zich af in 1896. En de gebeurtenissen van het eerste seizoen van The Terror (2018) vinden plaats rond 1850. In 2022 start een nieuwe serie die zich afspeelt in deze populaire 19e eeuw, genaamd The Essex Serpent. Kijk hieronder de trailer!

In deze horror-en dramaserie, die gebaseerd is op een boek van Sarah Perry uit 2016, spelen Tom Hiddleston en Claire Danes de hoofdrollen. Voor Danes wordt het de eerste keer dat ze in een groot horrorproject speelt, maar Hiddleston kent het genre inmiddels goed. Hij speelde in Crimson Peak (2015)(overigens weer een horrorverhaal dat zich afspeelt in de negentiende eeuw). In The Essex Serpent spelen naast Hiddleston en Danes Clémence Poésy, bekend van de Harry Potter-films, en Frank Dillane. Dillaine speelde eerder in The Heart of the Sea (2015) – een monsterfilm die zich afspeelt in (je raadt het al) de 19e eeuw.

The Essex Serpent — Official Trailer | Apple TV+

Drama met horrorrandje

De regie is in handen van de Britse regisseur Clio Barnard. Ze heeft vooral ervaring met het maken van dramafilms en, als we de trailer bekijken, mogen we ook wel verwachten dat The Essex Serpent vooral een dramaserie zal worden met horrorelementen.

The Essex Serpent vertelt het verhaal van Cora Seaborne (Danes). Ze is ongezonde, destructieve relatie ontvlucht en verhuist van Londen naar een klein dorpje in Essex. Daar raakt ze geobsedeerd door het idee dat er in haar nieuwe woonplaats een vloek heerst van een mythologisch zeemonster. Ze vormt hier een bijzondere band met de dominee Will Ransome (Hiddleson) en samen gaan ze op zoek naar de waarheid achter het mysterie van het monster.

Vanaf 13 mei zal de trailer op Apple TV te zien zijn en we mogen gaan genieten van 6 afleveren.

Wat vind jij van de trailer? Kijk jij uit naar The Essex Serpent?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie