Hier is de langverwachte The Sandman-trailer! 5 augustus te zien op Netflix

The Sandman - Netflix-serie te zien vanaf 5 augustus

Netflix heeft op de San Diego Comic-Con de trailer onthuld van de serie The Sandman. De serie is gebaseerd op de DC Comics van Neil Gaiman. Met rollen voor Tom Sturridge, Gwendoline Christie, Vivienne Acheampong, Boyd Holbrook, Mason Alexander Park Jenna Coleman, Patton Oswalt en Stephen Fry. Het eerste seizoen is vanaf 5 augustus te zien op de streamingdienst.

Wanneer we onze ogen sluiten is er een wereld die op ons wacht, een wereld vol dromen. Hier geeft The Sandman, Master of Dreams (Tom Sturridge), vorm aan al onze diepliggende angsten en fantasieën. Wanneer Dream onverwacht gevangen wordt genomen, gebeuren er tijdens zijn afwezigheid een reeks gebeurtenissen die twee werelden – ‘Dreaming’ en ‘Waking’ – veranderen. Om dit te herstellen moet hij door verschillende werelden en tijdlijnen reizen om de chaos die zijn afwezigheid heeft veroorzaakt terug te draaien.

De verfilming van The Sandman heeft een lange geschiedenis. Al in de jaren 90 had Warner Bros plannen om de comic te verfilmen. In 1996 kwamen Roger Avary, Ted Elliott en Terry Rossio met een eerste versie van een script. Het was bij deze samenwering dat Avary en Gaiman begonnen te schrijven aan het script van Beowulf. Gaiman was echter niet tevreden over het script voor The Sandman en in 2001 werd de poging gestaakt.

In 2010 bedacht DC Entertainment dat het wellicht een beter idee was om een tv-serie te maken en ze lieten filmmaker James Mangold het concept pitchen bij HBO, daar was geen interesse. Datzelfde jaar wel aan Supernatural-bedenker Eric Kripke gevraagd of hij wat kon met deze comicreeks. Echter Neill Gaiman liet in 2011 weten dat het net niet helemaal was wat hij hoopte.

In 2013 kwam er nieuw leven in filmplannen door producenten David S. Goyer, Joseph Gordon-Levitt en Neil Gaiman. Jack Thorne begon met het schrijven van een script en werd in 2016 opgevolgd (of vervangen) door Eric Heisserer. Maar zowel Gordon-Levitt als Heisserer verlieten vlak na het afronden van het script dit project wegens creatieve verschillen.

Wel verscheen in 2016 het eerste seizoen van de hitserie Lucifer. Dit personage is ontstaan in The Sandman-comics en kreeg later zijn eigen reeks (Leuk feitje: Neil Gaiman doet dat de stem van God). En dat is niet het enige werk van Gaiman dat naar de televisie kwam, in verscheen de serie American Gods en in 2019 Good Omens, allebei bij Prime Video. Het is misschien door deze series dat Netflix interesse toonde en in de zomer van 2019 aankondigde de serie te gaan maken onder leiding showrunner Allan Heinberg. En zo geschiedde.

Heb jij de comics van The Sandman gelezen? Kijk jij uit naar deze duistere serie?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie