Trailer The Stand tv-serie: “The world is now a blank page, make your stand!”

Eind dit jaar zal de nieuwe verfilming van Stephen King’s The Stand in Amerika verschijnen. Deze limited series is komt uit handen van showrunner Benjamin Cavell en producent Josh Boone. De cast bestaat ondere andere uit James Marsden, Amber Heard, Whoopi Goldberg, Alexander Skarsgard, Jovan Adepo, Greg Kinnear, Odessa Young, Henry Zaga, Ezra Miller en Nat Wolff. Na een eerdere korte teaser is er nu ook een brute trailer:

httpv://www.youtube.com/watch?v=l\u002d\u002d4gu4CQBM

Een ongeluk met een biologisch virus veroorzaakt een epidemie dat meer dan 99% van de mensheid doodt. De overlevenden bundelen zich in twee kampen: een chaotische maar democratische gemeenschap in Boulder onder een oude vrouw die door God wordt geleid, en een ordelijke maar dictatoriale gemeenschap in Las Vegas geleid door de menselijke demon Randall Flagg, die een leger en een wapenarsenaal aan het opbouwen is om iedere concurrent te vernietigen. Een confrontatie van goed tegen kwaad dreigt.

The Stand wordt gezien als één van de beste Stephen King-boeken. Het is al eens eerder verfilmd, maar dat bleek niet makkelijk. De film van 6 uur werd uiteindelijk geknipt tot een vierdelige miniserie. Dit keer heeft men 10 afleveringen de tijd om het post-apocalyptische verhaal te vertellen.

Mocht de The Stand-serie naar Nederland komen, dan verwacht ik deze bij Spike, gezien dat dit hetzelfde moederbedrijf heeft. Zij zonden destijds ook de minder succesvolle serie van The Mist uit.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie