De maan vs. de aarde: bekijk de trailer van rampenfilm ‘Moonfall’

Als we het hebben over rampenfilms kan de mensheid écht niet zonder de Duitse regisseur Roland Emmerich. Of er nu een dreiging is van aliens (Independence Day (1996)), gigantische monsters (Godzilla (1998)) of klimaatverandering (The Day after Tomorrow (2004)); Emmerich weet van alles over-the-top popcornfilms te maken. In 2022 kunnen we weer gaan genieten van een bombastische film van hem, genaamd Moonfall. Kijk hieronder de trailer!

In Moonfall zorgt een mysterieuze kracht ervoor dat de maan uit haar baan om de aarde wordt gestoten, waardoor ze op de aarde afstormt. De mensheid heeft nog maar enkele weken voordat de maan een einde aan al het leven zal maken. Een voormalig astronaut Jo Fowler (Halle Berry, bekend van X-Men en Kidnap) denkt echter dé oplossing te weten voor dit gigantische probleem, maar alleen astronaut Brian Harper (Patrick Wilson, bekend van The Conjuring en Insidious) en complotdenker K.C. Houseman (John Bradley, bekend van Game of Thrones) geloven haar. Deze drie bondgenoten verlaat iedereen waar ze van houden op aarde om een reis naar de maan te maken, waar ze erachter komen dat de maan niet is wat we altijd dachten…

Met alleen het plot en de trailer zijn al enige plotholes te bedenken, maar laten we eerlijk zijn… Als we naar een Roland Emmerich-film gaan, gaan we voor hysterische actie en niet voor een genuanceerde sciencefictionfilm. De Duitse filmmaker schreef overigens ook het script van de film, samen met Harald Kloser (die ook de muziek componeerde van Moonfall) en Spenser Cohen. En naast Berry, Wilson en Bradley, spelen ook Michael Peña en Donald Sutherland belangrijke bijrollen.

Laten we vooral hopen dat we Moonfall snel in de bioscopen mogen gaan bezichtigen. De première van de film staat in principe gepland op 3 februari 2022. Het is nog even afwachten of de bioscopen in Nederland dan al geopend zijn en distributeur Dutch Filmworks bepaalt dan ook pas na de huidige lockdown wanneer de film ook in Nederland te zien zal zijn.

Kijk jij uit naar Moonfall? Wat zijn een paar van jouw favoriete rampenfilms? Laat het ons weten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “De maan vs. de aarde: bekijk de trailer van rampenfilm ‘Moonfall’”

Plaats een reactie