Trailer voor nieuwe horrorserie Penny Dreadful

Penny Dreadful3Na vorige week een eerste foto te hebben vrijgegeven, is het nu ook tijd voor de eerste echte trailer voor de nieuwe psychologische horrorreeks Penny Dreadful. Meteen is ook de startdatum voor de reeks bekend. De serie gaat op 11 mei van start bij de Amerikaanse kabelzender Showtime.

Penny Dreadful is een reeks van Skyfall-scenarist John Logan en Skyfall-regisseur Sam Mendes. De reeks wordt omschreven als een psychologische horrordramareeks die zijn inspiratie haalt uit de horrorliteratuur. Zo zou Dr. Frankenstein en zijn monster deel uitmaken van de serie, net als Dracula, Van Helsing, Jack the Ripper en Dorian Gray. De serie zal zich afspelen ergens begin 19e eeuw in het Victoriaanse London. De literaire personages zullen allemaal menselijk worden voorgesteld, waarbij de nadruk ligt op het psychologische en het erotische. Daardoor moet Penny Dreadful een realistische en onderbouwde serie worden wiens verhalen ook een beeld schetst van het Amerika van vandaag.

Penny Dreadful2In de reeks speelt Josh Hartnett de rol van Ethan Chandler, een man die houdt van actie en uitdagingen en die niet bang is van wat geweld. Toch komt hij charmant en aangenaam voor, maar achter zijn ogen bevinden zich zijn ware demonen. Hij is dan ook een stuk gecompliceerder dan hij eigenlijk wilt toegeven. Eva Green speelt dan weer Vanessa, de heldin van de reeks. Vanessa is een enigmatische vrouw met betoverende ogen die bewijst dat ze een kracht is in de serie waar rekening mee gehouden moet worden.

Andere rollen in de reeks zijn er voor Timothy Dalton, Rory Kinnaer, Helen McCrory en Billie Piper.

Penny Dreadful Tease: A Place in the Shadows

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
sanderr
sanderr
9 jaren geleden

zegt nog niet zo veel he.. enne die buigmans, zo sta ik ook altijd op als ik uit bed kom :p

Hanneke Boon
9 jaren geleden

Klinkt als The League of Extraordinary men. Hopelijk is deze serie wat beter. Eva Green zit er in, dat is voor mij een pluspunt. Josh Hartnett daarentegen vind ik weer wat minder.

2
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x