Trailer van Deense horror ‘What We Become’

what-we-become-02Van The Killing naar zombies. Denemarken heeft de tv-wereld allang veroverd. Is het niet in de originele taal, dan wel in Amerikaanse remakes van series als Forbrydelsen. Spannend, sterke karakters, de mix van criminaliteit, psychologie en politiek. Maar kan dat ook vertaald worden naar horror? Het antwoord op die vraag komt in de vorm van het Deense What We Become.

De film speelt zich af tijdens een heerlijke Deense zomer voor de familie Johansson. Heerlijk, tot een vreemd virus leidt tot enorme paniek. In Denemarken wordt dat aangepakt door hele families in quarantaine te plaatsen. Niet in een kamp, maar in het eigen huis dat wordt ingepakt in een soort van landbouwplastic. Landbouwplastic waar je weliswaar niet doorheen kunt kijken, maar wel doorheen kunt luisteren. Natuurlijk loopt een ander daarna snel en heftig uit de hand. Nu beloven trailers tegenwoordig vaak meer dan dat de uiteindelijke film levert, maar ik geef What We Become zeker het voordeel van de twijfel. what we become raamDe trailer zit sterk in elkaar. In een korte tijd wordt een beklemmend gevoel overgebracht, er is voldoende actie, en de zombies lijken een mix van rondschuifellende Romero’s en rennende en krijsende 28 Days Later types. Ok, op zich is dit niks nieuws. Er zijn de laatste jaren meer films op deze principes gebaseerd en ze stellen nog weleens teleur.

Maar wat mij vooral over de streep trekt, is dat de film zich afspeelt in Denemarken. Omdat dit op veel gebieden sterk lijkt op Nederland, lijkt het zich in je achtertuin af te spelen. Geen huisvader met 3 machinegeweren onder de loungestoel, zombie nazi’s in de sneeuw of vreemde gebeurtenissen in Barcelona, maar vechten met een schop en een koevoet tussen rijtjeshuizen die in een willekeurige Nederlandse Vinex wijk passen. De horror van What We Become lijkt daarmee een stuk dichterbij te komen, en dat kan hopelijk zorgen voor een sterke film.
https://youtube.com/watch?v=WXv4EDVmYF0
What We Become speelt de komende maanden op verschillende festivals in Scandinavië en wordt in de Deense bioscoop verwacht in maart 2016. Hopelijk volgt er snel een internationale release.

Interessant artikel?

Plaats een reactie