Transylmania (DVD Recensie) ‘Volledige ongecensureerde versie’

‘Volledige ongecensureerde versie’, brult de inlay de consument toe. Hmmm, interesting. Daar onder het middenrif van een naakt vrouwenlichaam met over de edele delen een vleermuis gespreid. Her en der een bloedspetter… niet gek! Maar ja, dan staan tussen de opengesperde benen van deze vrouwmens een lachende student, een vampierdame die de borsten omhoog drukt en een dwerg met een grote houten staak in zijn hand. Dan weet je eigenlijk al hoe laat het is. Tagline: ‘Bite for the right to party!’ Ai!

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, Transylmania is geen geslaagde film. De film heeft als flinterdun verhaaltje het uitgangspunt dat de Amerikaanse student Rusty (Oren Skoog) zijn pik achterna hobbelt en vanwege online contact met een ‘lekkere chick’ besluit te gaan studeren aan een ‘prestigieuze’ universiteit in Transsylvanië. Om wat voor reden dan ook gaat een keur aan vrienden met hem mee. Maar ja, eenmaal aangekomen blijkt die universiteit van Razvan gehuisvest in een oud kasteel, heeft de dame waarop Rusty zo aan het geilen was een enorme bochel en zijn de overige inwoners nogal… apart.

Het karakter Rusty zullen sommigen kennen uit de Dorm Daze-reeks. Het overgrote deel van de groep vrienden die met hem meereist komt ook uit de Dorm Daze-films. Zelfs het regisserende duo, de gebroeders Hillenbrand, was de drijvende kracht achter die films. Toch is deze film geen derde Dorm Daze geworden. Wellicht vanwege het andere karakter, maar in feite verandert er behalve de omgeving en de meer op horror geïnspireerde situaties niet zo heel veel. In het eerste kwartier krijg je al een tussen een laptop geklapte penis, een stevig winden latend duo paarden en een scène waarin grote hoeveelheden softdrugs anaal worden ingebracht achter de kiezen. Horror? Not so much… College humor? Yep! En die houdt aan.

Maar het is nergens dijenkletsend leuk, of voorzien van een compleet ‘over the top gore’. Je merkt wel dat de makers hebben getracht her en der een knipoog te geven naar films als Van Helsing, Underworld, diverse Dracula- en Frankenstein-films en de Saw en Hostel-producties, maar het wordt nooit rechtstreeks een parodie, zoals de Scary Movies en Vampires Suck-films van deze wereld dat wel zijn. In combinatie met een warrig script, pijnlijk onleuke grappen en een stoet C-garnituur acteurs, valt met de beste wil ter wereld helemaal niets van TransylMania te maken. Ook niet na een paar biertjes? Nee, dat hebben we geprobeerd…

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de recensent dezes de ‘gecensureerde’ versie van TransylMania niet heeft gezien. Dus waar ‘m exact het verschil in zit, geen idee. Wel zagen we dat een aantal borsten nog keurig ‘geblokt’ in beeld kwam, dus daar zit de censuur er nog gewoon op. Na het zien van deze versie van TransylMania zullen waarschijnlijk maar weinig mensen de behoefte hebben de gecensureerde te bekijken. Is er dan helemaal niks positiefs over deze dvd te zeggen? Nou, één dingetje. Hij bevat de trailer van de film Tucker & Dale vs Evil. Juist, ook een horrorparodie, maar in die twee en een halve minuut dat die trailer duurde, zaten meer goed gelukte grappen over het genre dan in 78 minuten TransylMania bij elkaar.

Sterren: 1 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Transylmania (DVD Recensie) ‘Volledige ongecensureerde versie’”

Plaats een reactie