Trolljegeren: Op trollenjacht in Noorwegen!

Noorwegen en trollen zijn al sinds het begin der tijden met elkaar verbonden in de mythologie, de recentere folklore en de toeristenwinkeltjes staan er vol mee. De enige trollen die je in Noorwegen zult zijn, zijn degenen die per ongeluk in het daglicht lopen en hierdoor verstenen.

In de Troll Hunter gaat een stel, geïnspireerd op de Ghosthunters, op zoek naar de trollen. De Noorse overheid ontkent het bestaan van Trollen en om hun bestaan te bewijzen wordt er een onderzoek gestart. Hoewel ze erg sceptisch aan het onderzoek beginnen, wordt het al snel een angstige jacht.

troll hunter

De Noorse film/fake-documentaire Troll Hunter gaat volgende week in première in Noorwegen en is zojuist verkocht aan de Amerikaanse distributeur Magnet Releasing (Magnolia Pictures) voor een release volgend jaar.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

9 gedachten over “Trolljegeren: Op trollenjacht in Noorwegen!”

  1. Ziet er idd gaaf uit. Ik vind het wel leuk dat de fakumentaries van tegenwoordig hele fijne CGI toepassen. In plaats van alleen donkere beelden en misschien wat goedkope animatronics, krijg je nu wat meer te zien.

    Ik hoop dat er snel nog meer van komt, het liefst met aliens en niet al te veel horror 😛

    Beantwoorden
  2. Ben al geïntrigeerd door trollen sinds ik erover las in Rien Poortvliets Kabouter boek (zoals hij ze tekende waren ze echt eng, en niet schattig, met roze haar ofzo). Deze Noorse film is voor mij dus een ‘must see’!

    Beantwoorden

Plaats een reactie