HBO bevestigt True Blood seizoen 5

“SEASON 5 HAS OFFICIALLY BEEN ANNOUNCED! 12 all-new episodes will arrive summer 2012, only on HBO. A big thanks goes to YOU, Truebies. Excited? Let’s hear it!” Zo laat HBO het weten via de twitter en facebookpagina van TrueBlood.

true blood seizoen 4Tijdens de Comic Con in San Diego kwam het al ter sprake, maar nu is er dan de officieel bevestiging van HBO dat de vampierendramaserie True Blood een seizoen 5 krijgt van 12 afleveringen. HBO laat weten dat de opnames dit later dit jaar beginnen en de serie net als voorgaande jaren in de zomer wordt uitgezonden op de Amerikaanse kabelzender.

“Ik blijf verbaasd en verrast door het enthousiasme van de kijkers”, aldus een verheugde Alan Ball. “Ik kan me niets leukers voorstellen dan dit.”

True Blood is een mix tussen mystery, suspense, romantiek en humor. De serie is gebaseerd op de Sookie Stackhouse-boeken van Charlaine Harris, waar vampieren uit de kast kist komen en er een relatie ontstaat tussen de 173-jaar oude vampier Bill Compton (Stephen Moyer) en de schijnbaar onschuldige serveerster Sookie Stackhouse (Anna Paquin) die iedereens gedachtes kan horen.

In Nederland wordt True Blood uitgezonden door FOXlife, seizoen 4 begint daar op 13 september. Het vierde seizoen van True Blood gaat over hekserij, bij een Wicca-ceremonie wordt per ongeluk een oude kwade geest deze wereld ingeholpen. Naast vampieren, weerwolven en shapeshifters zullen we in het vierde seizoen nog een nieuwe levensvorm leren kennen. Dit seizoen is losjes gebaseerd op het vierde boek uit de Southern Vampire Mysteries van Charlaine Harris.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

8 gedachten over “HBO bevestigt True Blood seizoen 5”

 1. heel erg blij dat er een sezoen 5 komt! heb alle boeken al uit en kan niet wachten op deel 5 van de boeken zowel als de tv serie heerlijk!! ONDSNAPPEN aan de werkelijkheid!

  Beantwoorden
 2. Net laatste aflevering van seizoen 4 gezien.. Perfect einde! Ben zo bang dat dit volgende seioen teveel uitgemelkt gaat worden… Speltip 15: Weet wanneer je moet stoppen.

  Beantwoorden
 3. Ik vind het heerlijk en ingenieus. (doordacht, kunstig,scherpzinnig, vindingrijk en vernuftig)

  Mijn complimenten aan de hele crew.

  Hoop dat er nog veel meer seizoenen komen.

  Beantwoorden
 4. Heerlijk ik heb de boeken in no time gelezen en wacht totdat de volgende worden vertaald! De dvd serie heb ik ook in bezit kan niet wachten totdat het 5e seizoen begint!

  Echt heerlijk om te zien en mom te lezen

  Beantwoorden

Plaats een reactie