Filmprogrammeur BUT Film Festival debuteert als filmmaker

Frank Schonewille is een van de breinen achter de website Top of the Flops, waar aandacht wordt besteed aan cultfilms en gerelateerde zaken. Daarnaast is hij filmprogrammeur bij het B-movies, Underground & Trash Film Festival (BUTFF) in Breda. Hieraan mag hij nu ook filmmaker toevoegen. Met TUKKER ZOMBIES zal hij later dit jaar zijn (korte) speelfilmdebuut maken.

“Het hele idee is ontstaan op een verjaardag waar we aan de praat geraakt zijn over mijn filmpassie en om een keer een film te gaan maken”, vertelt Schonewille. Het geinen over mogelijke filmideeën leidde tot het verhaal waarin een wietboer annex wetenschapper een supergrowth ontdekt en toepast op zijn eigen tuintje, niet wetende dat er lijken in liggen. De zombies zijn aanvankelijk vredelievend. Ze hebben genoeg aan de supergrowth en wiet, tot de voorraad opraakt en hun honger voor vlees de overhand neemt. De wietboer is ondertussen druk bezig met het vinden van een remedie voor de zombies.

Belangrijk voor Schonewille is het verwerken van typische Twentse clichés. “Hier in Twente en de Achterhoek is een standaard pickup line bij de wat meer ‘dorpse mensen’, ga je mee brommers kieken, waarmee ze bedoelen dat ze buiten wel willen flikflooien.” De film zal naast de nodige humor dus ook als educatief kunnen worden beschouwd, want we zullen tevens ontdekken wat ‘klootschieten’ en ‘kroamschudden in de Mariaparochie’ precies inhoudt. “Verder is het in ieder geval in Almelo waar ik woon ook een cliche dat alle ‘alto’s’ is het parkje bij het rock café zitten te blowen, muziek te maken en te drinken. Ook dat verwerk ik er in.”

De precieze lengte van de korte film is volgens Schonewille nog niet helemaal zeker, maar in ieder geval tien minuten. Het is geheel uit eigen zak gefinancierd en voor hem een kans om eens aan de andere kant te staan en te leren hoe je een film maakt. “Wat ik in ieder geval niet wil met deze film is een film voor vrienden, door vrienden maken. Ik hoop dat de humor in de film breder aanslaat dan alleen bij de mensen die eraan meewerken en degenen die ik ken, maar dat zal ik zien als de film klaar is.“

De film zal mogelijk zijn première op het BUT Film Festival beleven, mits deze op tijd klaar is. Daarna zal er een vertoning volgen in café De Stam – een van de opnamelocaties. Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina van TUKKER ZOMBIES.

Tukker Zombies - music video.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Filmprogrammeur BUT Film Festival debuteert als filmmaker”

  1. Ik ben wel benieuwd naar die Twentse humor. Zal ws een erg belangrijk aspect zijn wat betreft het wel of niet aanslaan bij mensen die niets met maken van de film van doen hebben. Alleen een laag witte schmink en zwart rond de ogen niet genoeg zal zijn.

    Beantwoorden

Plaats een reactie