Tv-serie van Chucky uit Child’s Play wordt werkelijkheid bij Syfy

Eerder werd al bekend dat er wordt gewerkt aan een reboot van de Child’s Play-films, nu is ook duidelijk dat Syfy samen met Don Mancini, de bedenker van Chucky en schrijver van alle films, officieel werkt aan een Chucky-serie!

In Child’s Play (1988) raakt seriemoordenaar Charles Lee Ray dodelijk gewond als hij achterna wordt gezetten door een rechercheur. Vlak voordat hij aan zijn verwondingen in een speelgoedzaak bezwijkt, plaatst hij middels voodoo zijn geest over in een Good Guy-speelgoedpop.
Op zijn zesde verjaardag krijgt Andy zo’n hippe pop die kan praten, echter deze begint zich al snel vreemd te gedragen. De rest is geschiedenis.

Child's Play (1988) - Official Trailer (HD)

Er verschenen nog 6 vervolgen; Child’s Play 2 (1990), Child’s Play 3(1991), Bride of Chucky (1998), Seed of Chucky (2004), Curse of Chucky (2013) en Cult of Chucky (2017). De laatste drie delen niet alleen geschreven zijn door bedenker Don Mancini, maar ook geregisseerd. Ook producent David Kirschner is een constante factor bij de film-reeks en zal de rol ook voor de serie weer op zich nemen. Of Brad Dourif terugkeert als de stem van Chucky, is nog niet bekend.

Volgens Mancini is het verhaal nog niet af en vorig jaar liet hij al op Twitter weten te werken aan een serie. Met de bevestiging, die via Indiewire naar buiten kwam, laat hij weten dat de serie trouw blijft aan de films en een frisse kijk zal geven op de moordende pop.

Het zou zo kunnen dat ze serie zich na de eerste film zal afspelen en Charles Lee Ray meerdere pogingen zal doen om weer een normaal menselijk lichaam te krijgen, zo zou Chucky in iedere aflevering een andere plek kunnen aandoen. Zie je het voor je, ‘Chucky op reis’?
Mancini heeft ook al eens aangegeven iets meer te willen doen met Glen/Glenda uit Seed of Chucky. Het zal zeker nog maanden of zelfs meer dan een jaar kunnen duren voordat er meer over de serie naar buiten komt.

Child’s Play Reboot

Op 20 juni dit jaar verschijnt de reboot van Child’s Play, de film is geregisseerd door Lars Klevberg. De nieuwe Child’s Play speelt zich in het heden af en negeert alle films (daarmee dus ook het bestaan van de serie). Deze plannen krijgen echter niet de goedkeuring van bedenker Don Mancini, het is waarschijnlijk mogelijk doordat de eerste film werd uitgebracht via MGM en ze deze rechten dus nu op één of andere manier kunnen gebruiken voor de reboot.

Het is overigens niet voor het eerste dat er tegelijkertijd een serie en een film worden ontwikkeld, ditzelfde gebeurt nu met Critters.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie