TV-serie Hannibal krijgt een indrukwekkende cast

De cast van de nieuwe serie Hannibal, volgend jaar in Amerika te zien, wordt terug uitgebreid met een belangrijke naam. Laurence Fishburne zal namelijk als FBI-agent Jack Crawford te zien zijn in de Bryan “Pushing Daisies” Fuller-bewerking van de verhalen rond de kannibalistische seriemoordenaar Hannibal Lecter.

Het personage Jack Crawford werd in eerdere Hannibal-films gespeeld door Dennis Farina (Manhunter), Scott Glenn (The Silence of the Lambs) en Harvey Keitel (Red Dragon). In de televisieserie wordt Jack Crawford een harde agent die als het ware geboren is om seriemoordenaars op te sporen. Net als Will Graham en Hannibal Lecter mist hij een gevoel van empathie, waardoor hij weet dat FBI-agent Will zijn jachthond zal moeten zijn. Jack’s belangrijkste doel is om sociopaten te stoppen voor ze opnieuw kunnen toeslaan… ook al betekent dit dat hij Will’s psyche in de loop van het proces moet opofferen.

Bryan Fuller noemt Laurence Fishburne een iconische acteur die zijn stempel op de cinema heeft gedrukt sinds Apocalypse Now. Hij is dan ook enthousiast om met hem samen te werken en nog meer verheugd dat zo’n briljante en geraffineerde acteur het briljante en geraffineerde personage uit de boeken van Thomas Harris wilt vertolken. Laurence Fishburne vervoegt de twee hoofdrolspelers, namelijk Bond-schurk Mads Mikkelsen als Hannibal Lecter en King Arthur-acteur Hugh Dancy als FBI-agent Will Graham. Fuller laat tenslotte dan ook weten dat hij zich geen betere cast kon wensen dan zijn huidige cast.

Hannibal zal in de eerste seizoenen vooral de achtergrondgeschiedenis van de bekende boeken van Thomas Harris onderzoeken. Zo wordt in het eerste seizoen het bromance-verhaal tussen FBI-agent Will Graham en zijn mentor Hannibal Lecter verteld en focust de NBC-reeks op de misdaadoplossende vriendschap die tussen beiden ontstaat. Graham is een gekwelde en gebroken rechercheur die de misdaden oplost door zich in het hoofd van de boosdoeners te verplaatsen. Hannibal is dan weer de slechterik die gelooft dat hij door God op aarde gezonden is om de mensen te doden die het verdienen. Door hun unieke talenten te combineren, zien we hoe het duo heel succesvol wordt in het vangen van moordenaars.

In het tweede seizoen zou dan weer de gruwelijke scheiding volgen wanneer Graham ontdekt wie Hannibal Lecter daadwerkelijk is. In het vierde seizoen wilt Bryan Fuller dan weer het boek Red Dragon bewerken in de televisieserie. Zijn plan is om het hele Hannibal-verhaal in zeven seizoenen te vertellen. Het eerste, 13-delige seizoen gaat deze winter tijdens midseason van start op NBC. Aangezien het een veelbelovend project lijkt te zijn, hopen we dat de reeks ook snel bij ons te zien zal zijn.

Interessant artikel?

1 gedachte over “TV-serie Hannibal krijgt een indrukwekkende cast”

Plaats een reactie