Twee nieuwe gezichten voor achtste seizoen Dexter

Dexter S8 cast

Op 30 juni gaat op de Amerikaanse kabelzender Showtime het achtste en (normaal gezien) laatste seizoen van Dexter van start. Doordat de reeks drie maanden vroeger op de buis komt, zal de productie van de reeks ook sneller van start gaan. De makers konden dan ook de eerste twee nieuwe gezichten voor het tweede seizoen aankondigen.

Ten eerste krijgt Charlotte Rampling een vaste rol in het achtste seizoen. Zij zal een neuro-psychiater spelen die werkt met jonge psychopaten en is een profiler die criminelen op een onorthodoxe manier onderzoekt. Volgens de makers is de rol belangrijk voor het verhaal van het achtste seizoen. Charlotte Rampling is een Britse actrice met een indrukwekkende staat van dienst die in de jaren ’70 bekend raakte door controversiële rollen in The Damned, The Night Porter en Max mon amour. De laatste jaren speelde rollen in The Duchess, Basic Instinct 2 en Melancholia.

Daarnaast werd ook Sean Patrick Flanery toegevoegd aan de cast voor het achtste seizoen. Hij speelt Jacob Elroy, een voormalige agent die nu aan de slag is als privé-detective. Sean Patrick Flanery speelde eerder al mee in films als The Boondock Saints, Saw en Kiss the Bride en TV-series als Stephen King’s Dead Zone, The Adventures of Young Indiana Jones en The Strip.

Zender Showtime laat voorlopig de deur nog op een kier staan of het achtste seizoen van Dexter ook daadwerkelijk het laatste wordt. De reeks was namelijk nooit populairder op de zender dan in zijn zevende seizoen. Maar de makers hebben al laten weten dat ze het achtste seizoen zijn begonnen met een duidelijk eindpunt voor de serie voor ogen. Waarschijnlijk zal kort voor de start op 30 juni bekend gemaakt worden of het achtste seizoen daadwerkelijk het laatste wordt.

Bij ons gaat het zevende seizoen van start op 18 februari bij 13th Street.

Interessant artikel?

Plaats een reactie